Kuva i piše: Ana Ćubela Još jedno jelo iz mog detinjstva. …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Već sam pisala o tome da ne jedem baš svako jutro puno ugljenih hidrata. Ima onih dana kada kasno ustanem pa ne želim da poremetim ceo dan tako što neću biti gladna do šest popodne. I ima onih dana kada mi se ozbiljno pecivo jednostavno ne jede. I tada pravim uglavnom ovakve palačinke. A da ne pričam o tome koliko su zgodne za poneti.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 3 kašike mekinja
- Parče slanine
- 4-5 maslina
- prstohvat soli
Prvo isecite slaninu na kockice pa je propržite u tigannju. Izvadite je i ostavite da se malo ohladi.
Za to vreme umutite jaja, dodajte mekinje (ovog puta sam koristila ražane, obično stavim ovsene).
Masline iseckajte. Koristila sam one punjene paprikom pa sam dobila malo boja u testu. Ubacite i njih, jako malo soli, i sve promešajte. Zagrejte masnoću koja je ostala u tiganju iza prženja slanine i izručite smesu. Dobićete deblju palačinku. Poklopite je. Pecite sa obe strane par minuta. Ako imate onu veliku špatulu, lako ćete je okrenuti u nekom trenutku, a da se ne prelomi.
Kada bude gotova, isecite je na četiri dela i od njih napravite sendviče. Svaki “nafilujte” sa malo rukole, meni super ide uz ovo jelo.
Prijatno!
Ja sam spremala sa speltinim mekinjama i super je ispalo 🙂 Je l su dozvoljene speltine mekinje u restrikciji?
Jesu.
Da li je ovo mjera za jednu osobu?Prosto ne znam koliko se smije jesti kod hrono ishrane.
Jeste. To je mera za jednu palačinku.