Kuva i piše: Ana Ćubela U našoj kući se uvek …
Kuva i piše:
Jovana Ivanović
Za šnicle:
- 4 juneće šnicle
- 1 glavica crnog luka
- začini po izboru-ja sam koristila bosiljak, lovor i biber ( so se podrazumeva)
- 2 dl crnog vina
Način pripreme:
Šnicle preko noći marinirati u začinima i vinu. Zagrejati posudu u kojoj ćete ih spremati, i staviti vrlo malo dozvoljene masnoće. Ocediti šnicle, propržiti kratko, sa obe strane, pa naliti preostalom marinadom, tj. vinom i začinima pa krčkati na srednjoj temperaturi dok ne budu gotove. Nekih sat vremena. Dodati vodu prema potrebi.
Za suncokret pastu:
- 200 gr semenki suncokreta
- maslinovo ulje
- beli luk
- so
Način pripreme:
Suncokret ispeći na suvom tuganju. Samleti maximalno u blenderu ili secku. Polako dodavati maslinovo ulje dok ne dobijete gustu pastu. Dodati usitnjen beli luk i so.
Preko šnicli staviti po kašiku paste i uživati. Dodati povrće po želji. Moj izbor je bilo zelje.
Prijatno! 😊