Isprobavanje nove rerne
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Na žalost, tek sada pišem recept za štapiće koje sam pravila u nedelju u LIVE videu, odnosno na Pidžama partiju.
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/1599772193425565/
U pitanju je recept koji se nalazi u kuvaru “Brza hrono kuhinja” pod nazivom “Punjene kifle”. Ali sam ga malo modifikovala.
Potrebno vam je:
- 150 gr speltinog brašna
- 50 gr ražanog brašna
- 50 gr heljdinog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 3 kašike maslinovog ulja
- 170 ml mlake vode
- Prstohvat ili dva morske soli
- Susam za posipanje
Testo sam ostavila da se fermentiše preko noći. U činiju sam stavila brašna i vodu. Pomešala i pokrila činiju. Ujutru sam dodala ostale sastojke i lepo ih umešala u testo mikserom i koristila sam one nastavke za testo.
Oblikovala sam neku vrstu pravougaonika, isekla na jednake delove i formirala kuglice. Treba da budu amle, veličine onog velikog i debelog klikera kada smo bili mali. A zatim sam ih dlanom izvajala u štapiće i stavila na pek papir u plehu. Premazala sam ih sa malo maslinovog ulja i posula susamom koji sam blago utisnula u štapiće.
Pekla sam petnaestak minuta na 210 stepeni. Čim se fino uhvati korica i boja gotovi su.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Uz njih je išao humus. Stavila sam otprilike 200 gr skuvanih leblebija, 2 kašike tahinija, sok od 1 manjeg limuna, morsku so po ukusu, jedan decilitar maslinovog ulja, jedan malo veći čen belog luka.
U videu možete da vidite proces pravljenja.
A sad dobitnik dve knjige koje sam delila na Pidžama partiju. U pitanju je moja najnovija knjiga “Posna hrono kuhinja” i svetski bestseler “Sada sam sasvim ok”, Gejl Haniman, koji nam je obezbedio “Vulkan”.
I ove dve knjige idu u ruke Aleksandre Antić. Čestitam!
Aleksandra, ukoliko već imaš moj kuvar, pokloni ga nekom, knjiga je uvek lep poklon.
interesuje me koliko puta sedmicno se smije konzumirati humus za dorucak? napominjem da sam na restrikciji a preslaba na humus.
Ja nisam jela više od jednom u sedam ili deset dana.