Srećan rođendan blogu! Dve godine i više od 2,6 miliona posetilaca

04/10/2016

 

Dve godine postojanja

Dve godine postojanja

 

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Da mi je neko rekao da će se ovo desiti, ne bih mu verovala. Ali sam pre neki dan, pretrpana poslom, zaboravila da proslavim rođendan “Hrono kuhinje”! Dve godine postojanja, dve godine druženja, dve godine recepata i mnogo kilograma manje.

Kada sam čula za hrono ishranu, bila sam skeptična. Ali opet dovoljno zainteresovana da promenim svoje navike. Krenula sam da tražim materijale, jurim svedočanstva, odštampala sam milion papira. Jer tada nije sve bilo baš poznato.

Blog sam napravila šest meseci kasnije. Najviše da bi sebi održala pažnju i ostala na pravom putu. Prvi tekstovi su objavljeni probe radi 29. septembra 2014, a sam blog je počeo da radi sledeći dan i imao je 1.592 posete. Najveći broj poseta (28.259) je imao 14. oktobra 2015. Od prvog dana do danas blog je posetilo 2.603. 760 različitih ljudi, bilo je ukupno 6.799.965 poseta i 22.314.090 pregleda strana.

Analitika 1 s

I interesovanje ne pada za ovim načinom ishrane ne pada. Svakog meseca kroz recepte “Hrono kuhinje” prođe oko 200.000 različitih ljudi, a dnevna poseta se kreće oko 15.000.

A sve to zbog jednostavnosti, kako same ishrane tako i recepata, jer je to jedna od najbitnijih stvari u ovoj ishrani. Svašta može da se jede, ali su jednostavni receptu uvek bili najdelotvorniji. I najprimaljiviji jer svako može da ih napravi.

Pa u skladu sa tim ovde neće biti nikakve rođendanske torte, zdrave ili nezdrave, već jednostavnog recepta za tortilje. Iste one koje sam narptravila tek kada sam počela sa hrono ishranom.

Potrebno vam je:

  • 270 grama sepltinog brašna + za radnu ploču
  • 2/3 praška za pecivo
  • 1 ravna kašičica morske soli
  • 50 grama masti
  • 170 ml vode

tortilje 1 s

Pomešate suve sastojke pa dodate svinjsku mast koju ste malo razmutili viljuškom. Zatim dodate vodu i zamesite vlažnos testo. Stavite malo prašna na radnu ploču, domesite testo, ali da ostane mekano. Podelite na loptice, a zatim razvaljate manje tortilje. Neka ostanu malo deblje, biće lepše.

Pecite ih u zagrejanom tiganju bez dodavanja masnoće. Samo u tiganj stavite brašno kao zaštitu. Od temperature će izgoreti brašno a ne i same tortije.

Tortilje 2 s

I punjenje je bilo krajnje jednostavno: puter, šunka, malo ljude paprike. Pošto nisam u restrikciji, dodala sam i malo dimljenog kačavalja.

Tortilje 3 s

Prijatno!

Uživajte u ovom doručku i svakom sledećem pametnom obroku. I nadam se da ćemo se još dugo družiti, možda čak i u većem broju.

 4 komentara

  1. Draga Ana, zanima me da li ste nekad koristili avokado umesto putera za przenje jaja na primer? Da li mislite da bi uspelo da se ne zalepi za tiganj? Inace, pratim Vas blog odavno i recepti mi ulepsaju svaki dan zaista. Tako raznovrsna I ukusna, a zdrava ishrana 🙂

  2. Srećan rođendan blogu, draga Ana! Živeli za još mnogo tekstova i recepata! Veliki pozdrav.

Ostavite komentar