Kuva i piše: Ana Ćubela Dobro jutro, dragi ljudi! Ovako siv …
Kuva i piše:
Robert Denić
Sastojci:
– 1,5 kilograma crvenih paprika
– 1,5 kilograma paradajza
– glavica belog luka
– veza peršuna
– 2 ljute papričice ( po želji )
– pola šolje dozvoljenog ulja ( ja sam koristio maslinovo ulje i čašu od kiselog mleka kao meru)
– sok od jednog limuna
– 20 grama soli ( volim kad je manje slano)
Paradajz oljuštiti i iseći na manje komade. U veću šerpu sipati ulje, ringlu podesiti na nekusrednju temperaturu. Kad se ulje zagreje sipati paradajz u šerpu i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Papriku očistiti od semenki i iseći na manje komade ( recimo 2.5 x 1.5 cm ). Peršun, ljutu papriku, beli luk iseckati što sitnije. Pripremiti so i sok od limuna.
Nakon 30 min krčkanja paradajza dodati sve sastojke osim crvene paprike. Promešati nekoliko puta i nastaviti kuvanje uz povremeno mešanje. Nakon 10 minuta dodati crvenu papriku i kuvati još 40 minuta.
Napomena: Meni je bilo potrebno da sa ovim sastojcima skuvam pindžur za 1 sat i 20 minuta. Od vrste paradajza i paprika, to jest od toga koliko tečnosti sadrže u sebi zavisi da li ćete ga kuvati duže ili nešto kraće.
Hvala mojoj drugarici Vesni Čingelić na ovom fenomenalnom receptu koji sam prilagodio hrono ishrani.
Prijatno.
Play:
Sada Trenutno spremam ovaj Pindjur , doNjeli mi odozdo puno crvene leskovacke paprike pa moram nesto da uradim snjima .hocu da ga zamrznem, stavljacu u kese I u zamrzivac 🙂 jel Moze to ?
Može i to 🙂
Roberte za ovaj recept ti skidam kapu, predivan je 🙂
Dobila sam teglu na poklon i moram da kažem da je ODLIČAN!
Upravo sam uvila u cebence. 😉 Diiiivno mirise, jedva cekam da ga probam. 🙂