Za one koji su van restrikcije
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Kada sam krenula da spremam ovo jelo plan je bio da filet soma lepo ispečem sa obe strane, da ga urolam i stavima na tanjir, a onda oko njega toplu salsu sa čeri paradajzom. Odlično za fotografisanje. A onda je sve krenulo naopako….
Napravila sam početničku grešku i nisam lepo osušila ribu od vode pre nego što sam je stavila u tiganj. I šta se desilo: krenula je da se lepi i raspada. Tako je propao plan o lepom serviranju.
Nisam mogla ništa drugo da uradim nego da sama rasparčam ribu na kocke i dodam još malo maslinovog ulja u tiganj. Kada je riba bila gotova sa svih strana, što se desilo već posle par minuta, u tiganj sam ubacila šareni čeri paradajz isečen na polovine. Takođe sam ubacila masline i svež bosiljak, a ako imate mladog luka, možete i njega da dodate. Pustila sam da se malo krčka, a onda sve zalila balzamikom. Ko je u restrikciji može da doda crveno vino, a po serviranju limunov sok.
Bućkuriš u tanjiru, ali ukusan.
Prijatno!