Šnicle u sosu od pečuraka

12/11/2014

Šnicle u sosu od pečuraka3 SAJT

Volim hrono ishranu jer u njoj svašta može da se jede, a jako se lako održava kilaža. Što se mene tiče, skorob da uopšte nema odricanja.

Ovo je vanrestriktivan ručak, ali lako možete da ga prilagodite za restrikciju, samo izbacite pavlaku za kuvanje.

Kupila sam 4 tanke šnicle od svinjskog buta, uvaljala ih u začine i malo ulja i ispekla u tiganju. Od začina možete da stavite šta god želite, ali ja u meso skoro uvek stavljam biber, kumin, beli luk u prahu i naravno so.

Za sos vam treba oko 500 grama pečurki. Iseckate ih i prodinstate sa lukom. Pečurke uvek začinim na kraju jer od soli umeju dodatno da puste vodu. I belo vino, umalo da zaboravim na to. Kada su bile gotove usula sam pavlaku za kuvanje. Nikad ne pustim da se pavlaka previše krčka jer izgubi svoju draž i ostane uglavnom mast.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Dovoljno je da počne da baca ključ i jelo je gotovo.

A i ima još jednu pogodnost, lako je za nošenje na posao. Zbog sosa od pečuraka, meso se ne osuši, a gabarit nije veliki i fino stane u kutiju pa u torbu.

Prijatno!



3 komentara

  1. Izvinite,samo ma malo zbunjuje..Pavlaka za kuvanje i kiselo mleko su dozvoljeni za rucak? 🙂

Ostavite komentar