Kuva i piše: Ana Ćubela I ovog ponedeljka predlog jelovnika za …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Narandžasto je boja jeseni. A od nje se danas opraštamo. Pa u njeno ime…..
Možda se bundeva ne kotira baš najbolje u hrono ishrani, ali kod mene stoji na vrhu spiska povrća koje obožavam. Nemam problem sa velikim viškom kilograma, za sada nemam problem ni sa šećerom 😉 i ne znam nijedan dobar razlog zašto je ne bih povremeno jela. Naravno, nije za one koji još muče muku sa kilogramima jer ima visok glikemijski indeks.
Ovog puta u najjednostavnijoj mogućij varijanti – zapečenoj u rerni.
Rernu skoro uvek uključim pre nego što počnem da spremma jelo da bih uštedela na vremenu speremanja.
Bundevu isecite na kocke i stavite ih u pleh u kojem se nalazi pek papir. Bundevu porskajte maslinovim uljem i začinima po želji. ja sam koristila morsku so, mleveni đumbir i čili u prahu. Dodala sam i dve ljute papričice.
Stavite bundevu u zagrejanu rernu i pecite oko pola sata na 210 stepeni.
Dok se ona peče uzmite šnicle. Ove su bile od svinjskog buta. Začinite ih i spustite u tiganj koji ste zagrejali sa svinjskom mašću. Pecite nekoliko minuta sa obe strane.
Ako volite pire, od bundeve možete i njega da napravite. Samo ubacite bundevu u blender i dodajte malo maslinovog ulja. Ili pavlake. I ona može van restrikcije ponekad za ručak.
I prijatno.
Koja vrsta bundeve je u pitanju?
Ovo je bila muskatna bundeva.