Osnova su sušene višnje, a ostalo mašta
Kuva i piše:
Tijana Gaica
Potrebno:
- 250 gr sira (Moja kravica sitan sir ili Ricotta)
- 2 manja jajeta
- sirup od agave ili drugi zaslađivač
- rendana kora limuna, narandže i malo soka
- crna čokolada
- malo soli
Mikserom umutiti belanca sa agavom i malo soli, zatim dodati žumanca i sir, koru narandže i limuna, komade crne čokolade ili šta god želite da dodate (badem u listicima, malo suvog grožđa, kokos…)
Stavila sam dve kasike sirupa od agave, bilo mi je dovoljno slatko. Inače, nije neophodno mutiti mikserom, možda je sufle za nijansu bolji nego kad se ručno muti. Ovaj put sam jaja malo umutila žicom i odmah ih spojila sa ostalim sastojcima. Ova količina je dovoljna za dve malo veće porcije.
Podmazane kalupe sam posula kokosom i pekla sufle na 170 stepeni, 25-35 minuta. Kada se ivica suflea blago odvoji od kalupa i kada na čackalici ne ostane nista, sufle je gotov!
Možete ga jesti odmah ali je mnogo bolji kad odstoji par sati u frižideru. Napravite preliv od čokolade ili crvenog voća i uzivajte.
Prijatno!
Pozdrav, da li moze da se koristi kokosov secer?
Kokosov šećer je isti kao i svaki ostali. Ako nemate problem sa zdravljem, kilažom možete ponekad. Ali se generalno od zaslađivača kao jedina zdrava preporučuje stevija.