Slatki korneti od integralnog brašna

21/08/2016

Slatki korneti 6 s

Kuva i piše:
Jasna Veljanović

Jasna profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Leto je. Pre neki dan sam kupila kornete za sladoled za decu i odjednom me salete ona moja, već čuvena, misao u poslednje vreme: „Mogu i ja ovo, a da bude zdravo!“ Htela sam što jednostavniju osnovu, od sastojaka koje mi hroneri imamo uvek u kući.
Potrebno vam je:

  • 200 grama integralnog pšeničnog brašna,
  • 1 kašika kokosovog šećera,
  • prstohvat (ali bukvalno samo prstohvat) sode bikarbone,
  • 5 kašika kokosovog ulja,
  • 80 ml mlake vode

Slatki kmorneti 1 s
Umesite testo nakon što ste sjedinili sve suve sastojke. Podelite ga na deset jufkica. Svaku razvucite u obliku kruga, koji ne mora biti savršen. Nemojte se koristiti brašnom za razvlačenje, jer nam je potrebno da nam korneti lepo izgledaju kad se ispeku.

Slatki korneti 2 s

Zatim oko jedne ose na spoljašnjem obodu prečnika zarolajte krug i napravite fišek. Ako imate modlice  za fišeke ubacite ih. Kažu da imaju da se kupe kod Kineza.

Slatki korneti 3 s

Međutim, kod mojih komšija ih nema, pa sam ja napravila loptice od aluminijumske folije i njima napunila kornete. Od ovoga će vam umnogome zavisi oblik samih korneta.  Stavite ih na pleh obložen pek papirom i pecite 15–20 minuta na 200°C.

Slatki korneti 4 s

Punite ih čime hoćete. Ja sam ih punila Aninim kuglicama „Čokoladna rapsodija“, čiji recept možete pronaći u knjizi Hrono kuhinja i komadićima lešnika.

Slatki korneti 6 sOstavite komentar