Sladak preliv od rogača i tahinija

09/05/2015

Americke palacinke od heljde 2-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Nikad nisam volela da jedem slatko ujutru. Osim kada spremam prženice, pa jednu uvek ostavim da bih namazala džem od kajsija. Ali samo jednu, iako je za mene to savršen spoj.

Ali gledam svaki dan kako ljudi pate za slatkim, a ono je ponekad dozvoljeno ujutru ako nema klasičnog šećera, pa sam odlučila da isprobam verziju sa tahinijem i rogačem.

Tahini je zapravo pasta od susama, koja se najčešće koristi za spremanje humusa, ali je ljudi vole i ovako, pa tahini mažu na hleb kao i bilo koji namaz.

Americke palacinke od heljde 1-s

Stavila sam jednu kašiku tahinija, dve kašike rogača (kupite neki kvalitetan), kašiku putera, malo vruće vode i 15 kapi stevije.

Nije bilo loše, ali to prosto nije za mene. I dalje ne volim slatko ujutru, a tahini definitivno samo u humusu. Volim jake ukuse, snažne, ali tahini mi je pretežak. Not my cup of tea. Ali ako ste zaljubljenik u slatko, isprobajte ovu varijantu, možda će vam se jako dopasti.

Namaz je išao uz američke palačinke od heljde, pogledajte recept.



13 komentara

    1. Mislim da su tablete mnogo slađe. Pošto ovde nema ništa živo, vi dodajte jednu ili dve pa probajte. Pa ako treba dodajte još.

  1. Kako da prepoznam kvalitetan rogač? Je l imate nekog proizvođača za preporuku? Obično ga i ne vidim u prodavnici pa kad naletim na neki uzimam i ne razmišljam 🙂

  2. Kako koristiti Steviju u kapima ako ja imam u prahu….?Da li postoji neki recept da se rastvori u vodi ? Hvala:)

    1. Svaka stevija mora da se isproba. Uzmite čašu limunade i diodajte malkice po makice stevije i probajte. Tako ćete odrediti dozu za vašu.

Ostavite komentar