Sjajan hleb, ali bukvalno

24/09/2018

Kuva i piše:
Milica Jović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

 

Pravljenje domaćeg hleba dobro dođe i kao terapija rukama.

Potrebno vam je:

  • 200 gr ražanog fino mlevenog brašna
  • 100 gr speltinog brašna
  • 100 gr ječmenog brašna
  • 2 kašike suncokreta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 500 ml tople kisele vode

Ostavila sam 7 sati da fermentiše, zatim dodala:

  • 1 kašičicu soli
  • 1 prašak za pecivo
Oblikovati hleb mokrim rukama, zaseći i peći na 200°C oko 35 minuta. Nakon 15 minuta izvaditi hleb i premazati ga maslinovim uljem pa vratiti da se peče. Dobiće lepu sjajnu boju.
Kada bude gotov, uvijte ga u suvu krpu i ostavite da se prohladi.



Ostavite komentar