Kuva i piše: Ana Ćubela Sinoć me nije mrzelo da potrošim …
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Kad dodje taj pitadan slavlje je u kući. Skoro da svaka bude mali eksperiment. Jutros jedna ovakva.
- 10 heljdinih kora
- 3 jaja
- malo soli
- 1 šoljica ulja
- 150 ml kefira (ili kisele vode)
- 4 -5 kašika speltinog brašna
- na vrh noža praška za pecivo
- 300 gr sira
- 1 veza blitve
- susam
Od jaja, kefira, ulja, praška za pecivo, soli i brašna napraviti premaz. Jaja je potrebno dobro umutiti za premaz. Najbolje belanca u čvrst sneg pa dodati žumanca i ostale sastojke. Ako ste u restrikciji umesto kefira stavite kiselu vodu.
Po pet kora premazivati ovim premazom, pa na petu staviti polovinu sira i blanširane blitve. Uviti u rolat.
Ponoviti postupak sa ostalih pet kora.
Ostatkom premaza premazati jufke i posuti susamom. Ostaviti da upiju fil 15 minuta i peći na 220 stepeni 25 minuta.