Sirnica s blitvom

02/08/2017

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Kad dodje taj pitadan slavlje je u kući. Skoro da svaka bude mali eksperiment. Jutros jedna ovakva.
  • 10 heljdinih kora
  • 3 jaja
  • malo soli
  • 1 šoljica ulja
  • 150 ml kefira (ili kisele vode)
  • 4 -5 kašika speltinog brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 300 gr sira
  • 1 veza blitve
  • susam
Od jaja, kefira, ulja, praška za pecivo, soli i brašna napraviti premaz. Jaja je potrebno dobro umutiti za premaz. Najbolje belanca u čvrst sneg pa dodati žumanca i ostale sastojke. Ako ste u restrikciji umesto kefira stavite kiselu vodu.
Po pet kora premazivati ovim premazom, pa na petu staviti polovinu sira i blanširane blitve. Uviti u rolat.
Ponoviti postupak sa ostalih pet kora.
Ostatkom premaza premazati jufke i posuti susamom. Ostaviti da upiju fil 15 minuta i peći na 220 stepeni 25 minuta.



Ostavite komentar