Nije bitno kada je rođendan, bitno je da se proslavi
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
- 1 supena kašika masti
- 1 šoljica kefira
- 1 šoljica kisele vode
- 1 kafena kašičica soli
- 1 jaje
- origano
- 1 kafena kašičica praška za pecivo
- po želji pečene semenke (susam, suncokret, golica) kod mene je bio miks, oko 50g
- 250 gr brašna
Pomešala sam 100 g mekog speltinog, 100 g integralnog i 50 g raženog.
Pomešajte sve sastojke i umesite testo. U zavisnosti od brašna i veličine šoljica može biti potrebno nešto manje ili više brašna. Testo treba da je mekano ali da se kašikom lako odvaja od zidova. Mokrim rukama vadite kuglice i formirajte štapiće.
Pecite na 210 stepeni oko 20-tak minuta…
Umak: Feta sir izgnješiti viljuškom sa sitno seckanim belim lukom. Dodati na sitne kockice seckan krastavac i peršun i izmešati. Začiniti maslinovim uljem.
PS. Pošto se mešaju jaja i kefir ovo jelo je bolje ostaviti za posle restrikcije