Sendviči sa avokadom

12/05/2015

Sendvici sa avokadom i lukom 1-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Dobar doručak bi trebalo da se sastoji od kvalitetnih ugljenih hidrata, masti i proteina. Ali, ima onih dana kada jednostavnom ne mogu da jedem bilo šta mlečno, suhomesnato ili jako. I tada najviše volim namaz od avokada. Bez dodataka i nema neki ukus. Ali sa adekvatnim sastojcima pretvara se u nešto fenomenalno.

A s obzirom na broj kvalitetnih masti koje ima u sebi, sasvim dobro može da drži do narednog obroka.

Za ovaj namaz vam je potrebno:

  • 1 zreo avokado
  • pola veze peršuna
  • 1 čen belog luka
  • malo ljute papričice
  • sok od polovine limuna
  • so, biber

Kada kupujete avokado, gledajte da bude tamno zelene boje i mekan na dodir. Ako je tvrd i svetlije boje, to znači da je nezreo i nije za korišćenje. Neko kupi i takav pa ga pusti da dozreva u stanu, ja bih u tom slučaju i zaboravila i da ga imam.

Oljuštite ga, iseckajte na kockice i ubacite u secka. Dodajte ostale sastojke i sameljite. Namaz od avokada volim da spremim malo ranije, da dam vremena svim sastojicima da se povežu. Ukus uvek bude intezivniji posle malo stajanja. Takođe, ne morate da ga pojedete za dan, samo ga čuvajte poklopljenog u frižideru. Neće potamneti jer u sebi ima sok od limuna koji sprečava oksidaciju.

Uz ovakav namaz odlično ide luk, ja najviše volim crveni. Ako ne volite da ga vidite na sendviču, stavite ga u blender sa ostalim sastojcima.

Ovde možete da pročitate zašto je dobro jesti avokado, a ovde možete naći recept za hleb po vašoj meri.

Prijatno!



4 komentara

  1. Šteta što ja nikad nemam te dane kad mi se ne jedu meso i mlečno :-/ Hvala za recept 🙂

Ostavite komentar