Sendviči od mafina

12/02/2016

Sendvici od mafina 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Opet se vraćam mafinima. Umute se za minut, a ispeku dok se istuširate.

Smesu možete da pripremite i uveče, samo nemojte da stavite prašak za pecivo, njega u tom slučaju dodajte neposredno pred pečenje.

Potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 10 kašika brašna
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike smrvljenog lana
  • 1, 5 decilitar kisele vode
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice morske soli

Sendvici od mafina 4 s

Prvo umutite jaje, zatim dodajte vodu i ulje, a onda brašno i lan. Mešala sam ražano, heljdino i ječmeno brašno. Na kraju možete da umešate prašak za pecivo. Ja sam koristila masne papiriće pa nisam podmazivala kalup. Sipajte smesu, ali ne do vrha. Meni je ispalo 6 mafina, taman koliko mesta ima mali kalup.

Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite na 22o stepeni do 20 minuta.

Dok se mafini peku, skuvajte jaje. Ili dva.

Sendvici od mafina 2 s

Kada mafini budu gotovi, pustite ih 5 minuta da se prohlade, aonda ih presecite. Mazala sam puter, stavljala šunku, jaje i rukolu. Vi izaberite svoje punjenje.

Prijatno!



Ostavite komentar