Kuva i piše: Ana Ćubela Ovo je mnogo dobra osnova za mafine, …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Opet se vraćam mafinima. Umute se za minut, a ispeku dok se istuširate.
Smesu možete da pripremite i uveče, samo nemojte da stavite prašak za pecivo, njega u tom slučaju dodajte neposredno pred pečenje.
Potrebno vam je:
- 1 jaje
- 10 kašika brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike smrvljenog lana
- 1, 5 decilitar kisele vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice morske soli
Prvo umutite jaje, zatim dodajte vodu i ulje, a onda brašno i lan. Mešala sam ražano, heljdino i ječmeno brašno. Na kraju možete da umešate prašak za pecivo. Ja sam koristila masne papiriće pa nisam podmazivala kalup. Sipajte smesu, ali ne do vrha. Meni je ispalo 6 mafina, taman koliko mesta ima mali kalup.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite na 22o stepeni do 20 minuta.
Dok se mafini peku, skuvajte jaje. Ili dva.
Kada mafini budu gotovi, pustite ih 5 minuta da se prohlade, aonda ih presecite. Mazala sam puter, stavljala šunku, jaje i rukolu. Vi izaberite svoje punjenje.
Prijatno!