Sendvič od galeta

27/10/2016
Canon 700 D

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Nedavno sam kupila aparat za galete i moram da priznam da mi dobro dođe. Otvoriš, sipaš, zatvoriš. Dok se okreneš po kuhinji, doručak gotov.

Potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 3 kašike brašna (ja sam mešala speltino, ječmeno i heljdino)
  • prstohvat morske soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 dcl kisele vode

U činiji umutite jaje sa malo soli i praškom za pecivo. Dodajte brašna, vodu i maslinovo ulje. Sve promešajte i ostavite da malo odstoji. Smesa treba da bude malo gušća nego za klasične palačinke.

Zagrejte aparat za galate i sipajte tanak sloj smese. Kada se ispeče, galetu izvadite sa strane, pa sipajte ostatak. Od ove smese ispadnu dve fine, tanke galete. Znači doručak za jednog.

Galete 1 s

Ako jede vas više povećajte brašno i vodu, ne morate da povećavate broj jaja, osim ako ne pravite tri ili četiri puta veću količinu.

Kada se i druga galeta ispeče, nafilujte je. Možete da kosristite bilo šta: puter, ajvar, svežu mocarelu, sir (ako ste u restrikciji to će sa sirom biti komplikovano jelo), suhomesnato…. Ja sam ovog puta stavila samo narendan kačkavalj.

Galete 2 s

Nisam već dugo u restrikciji i rado ga jedem. Kada završite sa filovanjem preko toga stavite prviu galetu koju ste ispekli i zatvorite aparat. I sendvič je gotov.

Galete 4 s

Uz njega sam jela pršutu. Dok bude na popustu u obližnoj radnji biće je i kod mene na stolu.

Prijatno!



4 komentara

  1. sta moze da se desi satestom ako ga spremim uvece a pecem ujutru? ujutru sam bas tanka sa vremenom

Ostavite komentar