Sendvič “Jutarnja fantazija”

10/09/2015

Sendvic sa rikotom i sunkom 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Sinoć sam pekla hleb i zaspala. Hleb se malo stvrdnuo. Jutros sam po najvećoj kiši šetala pse i pokisala do gole kože. Otvorila frižider i shvatila da više nemam ni putera ni ajvara. Ok, barem imam hleb i šunku. Malo sam pročeprkala po kutijama i našla rikotu. Kupila sam je prekjuče da probam da napravim neki zdrav kolač. Može! Neće biti kolača, al’ će biti doručka.

Hleb je ražani, onaj moj stari u koji ide 300 grama brašna, 300 grama vode, semenke po želji. Malo maslinovog ulja i prašak za pecivo. Za namaz sam pored rikote koristila šunku. Uzela sam Carnex-ovu stišnjenu šunku da probam i moram da kažem da je odlična. Iseckala sam je na sitno, pomešala sa sirom, dodala malo prepečenog susama, soli (pošto rikota nije slana) i mrvicu limunovog soka. Kada sam napravila brdašce na hlebu, sve sam zalila sa malo domaćeg maslinovog ulja.

I dan može da počne!

Prijatno.

 



4 komentara

Ostavite komentar