Savršen doručak za umakanje

13/08/2018

Kuva i puše:
Ana Anufrijev

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Lepe, žute, kasnije i roze i crvene, trouglasto-srcaste, ljutkaste, ni suviše tanke ni suviše mesnate – to je od prilike kratak opis paprike somborke. Za ovaj pikantan doručak.

Ispržite na malo ulja (ili masti) u dubokoj šerpi na stednjoj vatri, uz okretanje sa svih strana somborke sa peteljkom. Kada dođete do poslednjeg okretanja posolite, dodajte po želji beli luk i umešajte kiselu pavlaku. Dozvoljena je i u restrikciji.

Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse

 

Na desetak paprika biće vam potrebna 180 grama kisele pavlake. Ostavite da pusti još jedan ključ i bogato pospite peršunom.

Ovo je toplo predjelo, ali su meni savršene i hladne.

Uz ovaj doručak odlično se slažu sva hrono peciva i svi domaći suhomesnati proizvodi. Savršen doručak za umakanje.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?

 

Pogledajte još:

Somborke sa kozjim sirom i mirođijom

Somborke sa rastopljenim mladim sirom

Ljute somborke sa feta sirom

Jesenje čarolije u kuhinji



Ostavite komentar