Za pravoslavne vernike danas počinje Vaskršnji post, a to znači uzdržavanje od namirnica životinjskog porekla.
Kuva i puše:
Ana Anufrijev
Lepe, žute, kasnije i roze i crvene, trouglasto-srcaste, ljutkaste, ni suviše tanke ni suviše mesnate – to je od prilike kratak opis paprike somborke. Za ovaj pikantan doručak.
Ispržite na malo ulja (ili masti) u dubokoj šerpi na stednjoj vatri, uz okretanje sa svih strana somborke sa peteljkom. Kada dođete do poslednjeg okretanja posolite, dodajte po želji beli luk i umešajte kiselu pavlaku. Dozvoljena je i u restrikciji.
Poručite knjigu “Posna hrono kuhinja”: Ideje za post, za vegeterijance, za one koji uz meso žele i nove ukuse
Na desetak paprika biće vam potrebna 180 grama kisele pavlake. Ostavite da pusti još jedan ključ i bogato pospite peršunom.
Ovo je toplo predjelo, ali su meni savršene i hladne.
Uz ovaj doručak odlično se slažu sva hrono peciva i svi domaći suhomesnati proizvodi. Savršen doručak za umakanje.
Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?
Pogledajte još: