Dva odlična predloga
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Mislim da sam ove godine dosegla svoj vrhunac kada je štednja u pitanju. A važim ya jednog od najvećih rasipnika na svetu. Nije tome doprinela samo Korona, mada nas je ona sve razbucala (finansijski, psihički, zdravstveno), već i nedostatak slobodnog vremena. Pa sam tako počela manje da kupujem, više da trošim ono što imam, spajam, razdvajam.
Pa tako od jednog pečenog pileta, svašta nešto može da ispadne i za ručak i za doručak i za večeru.
Ovog puta je u pitanju prvi obrok u danu. I ove lepinje su se pokazale kao odlične za namaze jer su široke, tanke i, posle malo tostiranja u tiganju, lepo hrskave. Recepta sam već objavila i možete da ga pogledate OVDE.
Potrebno vam je:
Malo pilećeg mesa (belo ili tamno ili kombinacija nemaju veze, šta vam je preostalo.
- Malo ljute paprike
- 1/2 crvenog luka
- 4 – 5 maslina
- Malo svežeg peršuna
- 4 – 5 badema
- Doooobra kašika pavlake
- Začini po želji
Praktično možete da stavite sve što vam je zaostalo po frižideru. Samo da je šareno i ukusno.
Piletinu iscepjakte rukama, sve ostalo iseckajte i pomešajte sa pavlakom.
I voila – odličan jutarnji namaz.
Još namaza / umakalica sa piletinom: