Kuva i piše: Ana Ćubela Kako mnogo skitam u poslednje vreme, …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Sasvim sam sigirna da svi volite pite. Na ovaj ili onaj način. Samo smo mi za pitama malo poludeli u poslednje vreme i stvarno smo svašta napravili.
I prošle nedelje su bile tri pite na meniju ali smo se svi opredelili da je šarena pita, Snežinih ruku delo, ispala najbolje.
Pogledajte kako smo pravili pitu (pite):
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/2182960868662967/
Potrebno vam je:
- 300 gr heljdinih kora
- 4 jajeta
- 1 dcl maslinovog ulja
- 1 čaša kiselog mleka
- 250 gr sitnog sira
- 200 gr fete
- 4 do 5 pečenih paprika
- 1 veza blitve
Heljdine kore iseći na trake, a pečene paprike što sitnije.
Polovinu kora staviti u okrugli kalup obložen papirom za pečenje. Preliti polovinom prvog fila, promešati da se trakice oblože. Onda po obodu staviti fil od pečenih paprika u krug, uz taj fil isto u krug staviti beli fil, a sredinu ispuniti zelenim filom. Pokriti ostatkom kora koje su predhodno umočene u prvi fil. Posuti semenkama i peći na 220 stepeni oko pola sata.
Prvi fil: 2 jaja,1dl ulja, velika čaša kiselog mlek.
Drugi fil: 250gr sitnog sira, 200gr fete, 2 jajeta sjediniti pa podeliti na 3 dela. U jedan deo staviti 4-5 pečene i sitno iseckane paprike, u drugi deo staviti vezu blanširane i sitno iseckane blitve. Treći deo ostaviti beo.
I da, ovo jeste komplikovano jelo za one koji su u restrikciji pa ovako sočne pite sa najrazličitijim dodacima ne treba da jedete često. Za svaki dan i dalje važi pravilo – što jednostavnije to bolje.
Ali uživajte i ovako s vremena na vreme. Lakše se opstaje i ostaje na ovoj ishrani.
Još zanimljivih pita koje smo spremili: