Kuva i piše: Ana Ćubela U želji da obogatim svoj …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Za ovo jelo vam nije potrebno puno sastojaka. Vreme spremanja je nekoliko minuta, a najviše vremena vam ode na čisšćenje pečuraka.
- pakovanje šampinjona (400 grama)
- 3 manja crna luka
- malo ruzmarina (može i svež i sušeni)
- so, biber
- maslinovo ulje
- sok od limuna
- salata po želi (ja sam stavila malo rukole)
Očistite pečurke i isečete ih na polovine ili četvrtine, zavisi koliko su velike. To isto uradite i sa lukom. U pleh stavite pek papir, ubaci te luk i pečurke, polijete sa malo maslinovog ulja i dodate začine.
Sve lepo promešate rukama, tako da bi ulje i začini bili pravilno raspoređeni.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pečete dvadesetak minuta na 220 stepeni.
Kada je gotovo, u tanjir stavite salatu, pa luk i pečurke i sve zalijete sa malo limunovog soka. A i ne morate, ako vam je lepše bez toga. ja volim limun u svemu.
Prijatno!
Postovana, da li moze ovo da se jede u vreme restrikcije?
Može, naravno.
Tako sam i mislila al posto sam pocetnik sve me strah da ne pogresim nesto pa rekoh bolje da ja to proverim 🙂 Hvala puno.
Draga Ana,
Da li je ova količina za jednu osobu za jedan obrok?
Zavisi koliko ste gladni. Ja često uveče ovo mogu sama da pojedem.
super jelo! citav zivot przim samoinjone (nije bas da sam neka kuvarica) nikad mi ovo nije palo na pamet.
svidja mi se sto mi svi ovi recepti uspevaju iz prvi put ??
🙂 Hvala.