Šampinjoni punjeni spanaćem

27/01/2015

Sampinjoni-punjeni-spanacem

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Iako sam davno izašla iz restrikcije i dalje gledam da ne komplikujem večeru. U njoj i dalje preovlađuje zelena boja. I lagan protein.

Ovog puta sam spremila punjene šampinjone.

Treba vam:

  • Pakovanje šampinjona (400 grama)
  • 3, 4 kocke smrznutog spanaća (nisam našla svež)
  • manja glavica crnog luka
  • veći čen belog luka
  • So, biber
  • malo belog luka u prahu za dekoraciju

Očistila sam pečurke i odvojila nogice koje sam isekla na sitno. Takođe sam iseckala crni i beli luk. Kada se crni luk podinstao, ubacila sam beli luk, iseckane nogice, spanać i začine. Sve sam malo prodinstala, a zatim napunila šampinjone. Stavila sam ih u zagrejanu rernu na pola sata. Temperatura zavisi od vaše rerne, kod mene su se pekli na 200.

Pošto spanaća ne izgleda baš impresivno u ovom obliku, kada su pečurke bile gotove posula sam ih belim lukom u prahu.

 

Prijatno!



6 komentara

    1. Ne treba ga kuvati. Možete da ga samo blanširate (zalijete vruđom vodom) ili da ga iseckate, malo posolite i zgužvate dobro rukama. Tako će skroz da kljokne, a onda ga prodinstajte.

  1. Da li bi mogla neka tunjevina da se izmesa sa spanać, pa sa tim da se napune sampinjoni?

Ostavite komentar