Kuva i piše: Ana Ćubela Ovaj recept sam “pozajmila” od Dragane …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Iako sam davno izašla iz restrikcije i dalje gledam da ne komplikujem večeru. U njoj i dalje preovlađuje zelena boja. I lagan protein.
Ovog puta sam spremila punjene šampinjone.
Treba vam:
- Pakovanje šampinjona (400 grama)
- 3, 4 kocke smrznutog spanaća (nisam našla svež)
- manja glavica crnog luka
- veći čen belog luka
- So, biber
- malo belog luka u prahu za dekoraciju
Očistila sam pečurke i odvojila nogice koje sam isekla na sitno. Takođe sam iseckala crni i beli luk. Kada se crni luk podinstao, ubacila sam beli luk, iseckane nogice, spanać i začine. Sve sam malo prodinstala, a zatim napunila šampinjone. Stavila sam ih u zagrejanu rernu na pola sata. Temperatura zavisi od vaše rerne, kod mene su se pekli na 200.
Pošto spanaća ne izgleda baš impresivno u ovom obliku, kada su pečurke bile gotove posula sam ih belim lukom u prahu.
Prijatno!
Pravila sinoć, odlično je 😉
Da li svezi spanac,treba kuvati ili ga svezeg proprziti sa lukom?
Ne treba ga kuvati. Možete da ga samo blanširate (zalijete vruđom vodom) ili da ga iseckate, malo posolite i zgužvate dobro rukama. Tako će skroz da kljokne, a onda ga prodinstajte.
Za koliko bi trebali sa ima porcija ovaj recept, tj za koliko je osoba?
Ovo je za dve osobe.
Da li bi mogla neka tunjevina da se izmesa sa spanać, pa sa tim da se napune sampinjoni?