Salsa na srpski način

15/08/2018

Kuva i piše:
Ana Anufrijev

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

Ova salsa sa pilećim batacima je prava improvizacija. Međutim, ispala je savršeno i sigurno ću je ponoviti.

Dva bataka namazati začinima po želji i posoliti, pa propržiti na puteru sa obe strane. A kada dobiju lepu boju sipati veoma malo vode i dinstati oko jedan sat na tihoj vatri. Jedanput okrenuti meso. Proveravati količinu tečnosti da ne zagori, ali ne treba ni da se bari, pa ne preterivati.
Kada su bataci gotovi izvaditi ih, pa na istoj masnoći upržiti prethodno izblendane:
  • 3 crvene paprike srednje veličine
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • Biber i ljutu papriku ako volite
  • 1 srednji oljušteni paradajz
Probajte treba li dosoloti. Kada voda isari dodati na kockice isečenu jednu manju tikvicu i ukuvati veoma kratko da se tikvica ne raspasne. Vratiti meso u salsu. Bogato posuti peršunom ili bosiljkom.
Jelo je moguće jesti i u restrikciji i u vanrestrikciji.
Pogledajte još recepata sa piletinom:

Brza piletina sa šampinjonima

Kirgistanska piletina – ÇERKES TAVUĞU

Piletina u sosu od senfa i kapara

Piletina sa čubarom i belim lukom

Tzatziki piletina

Orijentalna piletina

Začinjena piletina

Piletina sa slačicom

You and me – Piletina sa lešnicima

Piletina sa maslinama i limunom

Piletina u sosu od pečuraka i lana

Piletina sa matovilcem i prelivom od senfa

Piletina sa senfom i kaparima

Piletina sa pastom od tikvica i šargarepe

Piletina punjena pečurkama

Piletina sa lažnim krompirom

Piletina sa susamom



Ostavite komentar