Za izgleda fotografije zahvalite Ani koja je mlatila po tiganju, ali se vidi koliko je puterasto i ukusno. Zato je i “avangardno”
Kuva i piše:
Ana Anufrijev
Ova salsa sa pilećim batacima je prava improvizacija. Međutim, ispala je savršeno i sigurno ću je ponoviti.
Dva bataka namazati začinima po želji i posoliti, pa propržiti na puteru sa obe strane. A kada dobiju lepu boju sipati veoma malo vode i dinstati oko jedan sat na tihoj vatri. Jedanput okrenuti meso. Proveravati količinu tečnosti da ne zagori, ali ne treba ni da se bari, pa ne preterivati.
Kada su bataci gotovi izvaditi ih, pa na istoj masnoći upržiti prethodno izblendane:
- 3 crvene paprike srednje veličine
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- Biber i ljutu papriku ako volite
- 1 srednji oljušteni paradajz
Probajte treba li dosoloti. Kada voda isari dodati na kockice isečenu jednu manju tikvicu i ukuvati veoma kratko da se tikvica ne raspasne. Vratiti meso u salsu. Bogato posuti peršunom ili bosiljkom.
Jelo je moguće jesti i u restrikciji i u vanrestrikciji.
Pogledajte još recepata sa piletinom: