Kuva i piše: Irina Ljubić Danas jedan recept bez mesa, …
Kuva i piše:
Ivana Milić
Kad od ostataka nastane nešto fenomenalno.
Ostao mi jedan mali patlidžan i crvena babura sa kojim ne mogu da uradim ništa konkretno, a još imam tonu suđenog paradajza koji sam dovukla iz Italije, pa mi palo na pamet da se igram malo.
I nastade nešto preukusno i sšo može da se koristi i za doručak i za ručak.
Stavila sam 3 sušena paradajza u toplu vodu da nabubre ( napominjem da sam koristila sušeni paradajz na suncu, ako imate u ulju , ovaj postupak nije potreban). Ispekla sam patlidžan i papriku u rerni, i poklopila u činiji da se potpare.
Posle sat vremena sam ih oljuštila. Prvobitna ideja je bila da ih sameljem u blenderu, ali pošto mi je bebac zaspao, odlučila sam da sve sitno iseckam. Ispalo je još bolje.
Iseckala sam i sušeni paradajz, jedan mladi luk i jedan čen belog luka. Sve sam to promešala, dodala malo soli ( oprezno, jer je sušeni paradajz slan), bibera, maslinovog ulja i sušenog peršuna ( nisam imala svež). Ko voli moze da doda limunovog soka, čilija ili ljutu papricicu.
Htela sam da dobijem namaz , ali mislim da može da bude fenomenalno kao salsa na morskoj ribi za ručak.
Ako ste ipak odlućili da to bude doručak, mislim da je sjajno na prepečenom hlebu, kao brusketi.