Salata sa skušom

23/12/2015

Salata sa skusom s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ustala u 6:30. Šetala pse. Napravila doručak. Slikala, jela, obrađivala slike, pisala tekstove. Otrčala na posao. Radila i posle posla. Došla kući u 22. Da čučim pored šporeta i pravim večeru? NEMA ŠANSE. Jedna brzinska, koja bude gotova dok se okreneš oko sebe.

Potrebno vam je:

  • Konzerva skuše
  • nekoliko cvetova karfiola
  • puna šaka prokelja
  • dve ili tri šake rukole
  • manji crveni luk (ili crni)
  • nekoliko maslina
  • Prstohvat morske soli
  • Maslinovo ulje
  • Limunov sok

Karfiol i prokelj stavite da se kuva. Vodu malo posolite. Pustite da vri nekoliko minuta pa sklonite. Kada karfiol uiscepkate na male cvetove, on zaista bude brzo gotov. A prokelj ionako ne sme dugo da se kuva, jer počne da gorči. Ne znam kakva se to reakcija dogodi u njemu, ali je tako. trebalo bi ga vaditi iz vode čim malo omekša.

Kada je povrće bilo gotovo, prebacila sam ga u činiju, dodala iseckane masline, crveni luk, rukolu i skušu. Sve sam malo posolila i prelila maslinovim uljem i sokom od limuna.

Da nisam kuvala povrće, bilo bi još brže.

Prijatno!



Ostavite komentar