Salata sa šargarepom i tostiranim susamom

04/10/2014

Ovo je jedna od mojih omiljenih salata.

salata-sa-sargarepom-i-susamom3-sajt

Rendana šargarepa, tostiran susam, i preliv od: malsinovog ulja, kašičice senfa (gledajte da bude bez šećera, po mogućstvu i bez sirćeta), soka od pola limuna i malo soli. U preliv se može ubaciti i malo presovanog belog luka i crvene ljute papričice.

Sve se ubaci u neku manju teglu koja se dobro zatvori i izmućka.

Šargarepu možete samo da izrendate, ali je onda ocedite od vode jer će odmah početi da je pušta. Takođe, gledajte da ne bude ono sitno rende. meni je najlepša i najhrskavija kada kupim onu već narendanu šargarepu u prodavnici. Veličina koju oni imaju mi savršeno odgovara. Jeste tako malo skuplje, ali opet 90 dinara nije mnogo.

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

salata-sa-sargarepom-i-susamom2-sajt

Samo vodite računa da šargarepu odmah prelijete prelivom jer brzo počne da oskidira i tamni. Međutim, čim dođe u dodir sa limunom proces oksidacije se prekida. Pa tako može i da stoji jedan dan u frižideru. ništa joj neće faliti.

Prijatno!

 

ps. ovu salatu možete jesti i za doručak i za ručak.



4 komentara

Ostavite komentar