Kuva i piše: Ana Ćubela Kada se uzme u obzir koliko …
Ovo je jedna od mojih omiljenih salata.
Rendana šargarepa, tostiran susam, i preliv od: malsinovog ulja, kašičice senfa (gledajte da bude bez šećera, po mogućstvu i bez sirćeta), soka od pola limuna i malo soli. U preliv se može ubaciti i malo presovanog belog luka i crvene ljute papričice.
Sve se ubaci u neku manju teglu koja se dobro zatvori i izmućka.
Šargarepu možete samo da izrendate, ali je onda ocedite od vode jer će odmah početi da je pušta. Takođe, gledajte da ne bude ono sitno rende. meni je najlepša i najhrskavija kada kupim onu već narendanu šargarepu u prodavnici. Veličina koju oni imaju mi savršeno odgovara. Jeste tako malo skuplje, ali opet 90 dinara nije mnogo.
Samo vodite računa da šargarepu odmah prelijete prelivom jer brzo počne da oskidira i tamni. Međutim, čim dođe u dodir sa limunom proces oksidacije se prekida. Pa tako može i da stoji jedan dan u frižideru. ništa joj neće faliti.
Prijatno!
ps. ovu salatu možete jesti i za doručak i za ručak.
Salata je bila danas na meniju, božanstvena je, hvala!
Dobro me podseti, nisam je pravila 100 godina.
Da li šargarepa sme u restrikciji?
Sirova šargarepa sme.