Kuva i piše: Ana Ćubela Prokelj spada u kupusnjače što znači …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Uveče volim laganija jela. Količina nije bitna, već svežina. Ovog puta sam spremila salatu sa poširanim oslićem.
Za ovo jelo vam je potrebno:
- Nekoliko fileta oslića (ja sam spremala večeru za jednog, pa sam koristila tri)
- Mlad beli luk
- Glavica zelene slate, puterke
- Nekoliko maslina
- Par strukova vlašca
- kašičica kapara
- Maslinovo ulje
- So
- Sok od limuna
Zagrejala sam tiganj, stavila malo maslinovog ulja i ubacila filete oslića i sitno iseckan beli luk. A onda fodala malo vode i belog vina. I pustila da se krčka. Nekoliko puta sam viljuškom prošla preko ribe dok se nije razbila u milion sitnih komada. Zatim sam sve malo posolila.
Kada je tečnost nestala i riba počela da se suši, još nekoliko puta sam promešala i sklonila sa ringle.
Zelenu salatu sa iseckala na trake, preko nje stavila isitnjenog oslića sa razmekšanim belim lukom, zatim pobacala iseckane masline, kapare i vlašac. Sve sam zalila sa sokom od limuna.
Prijatno!