Salata sa kuvanom pastrmkom

21/04/2016

Salata sa kuvanom pastrmkom 2 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Nemojte jesti samo meso, u proteine spada i riba. Nemamo neki preveliki izbor, ali zato pastrmke svuda ima. A kako pokušavam da obogatim svoj meni ribom tako ovih dana gledam kuvarske emisije sa šefovima koji uglavnom ribu i sptremaju. I uvek mi za oko zapadne nešto jednostavno, mada se nikad ne držim njihovog recepta u potpunosti.

Potrebno vam je:

  • Pastrmka ili više njih, zavisi za koliko ljudi spremate
  • Crveni luk
  • Svežu majčinu dušicu
  • Biber u zrnu
  • Nekoliko čenova belog luka
  • Sos od svežeg bosiljka i maslinovog ulja
  • Zelena salata (ili više njih)
  • Prstohvat morske soli

U šerpu sipajte vodu, dodajte krupno sečeni luk, lovorov list, nekoliko čenova belog luka i biber u zrnu. Operite pastrmku pa stavite i nju.

Kada pastrmka bude gotova, izvadite je, pustite da se malo prohladi, pa joj skinite kožicu i prstima iskidajte komade mesa. U činiju stavite salatu, preko salate pastrmku. ako volite skivan luk, mođete i delove luka da stavite. Kao preliv sam izabrala pesto jer mi je ostao u frižideru od doručka koji sam imala pre neki dan. Pogledajte kako sam ga napravila. Što više pesta, to će biti lepše, ja sam imala ograničenu količinu 😉 . Posilte sve malo na kraju.

Salata sa kuvanom pastrmkom 3 s

Preko svega sam posula šareni biber, on mi je nova opsesija.

Ako pesto pravite bez orašastih plodova, ovo može da bude i odlična večera.

Prijatno!



Ostavite komentar