Najbolji zaslađivač na svetu
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Nemojte jesti samo meso, u proteine spada i riba. Nemamo neki preveliki izbor, ali zato pastrmke svuda ima. A kako pokušavam da obogatim svoj meni ribom tako ovih dana gledam kuvarske emisije sa šefovima koji uglavnom ribu i sptremaju. I uvek mi za oko zapadne nešto jednostavno, mada se nikad ne držim njihovog recepta u potpunosti.
Potrebno vam je:
- Pastrmka ili više njih, zavisi za koliko ljudi spremate
- Crveni luk
- Svežu majčinu dušicu
- Biber u zrnu
- Nekoliko čenova belog luka
- Sos od svežeg bosiljka i maslinovog ulja
- Zelena salata (ili više njih)
- Prstohvat morske soli
U šerpu sipajte vodu, dodajte krupno sečeni luk, lovorov list, nekoliko čenova belog luka i biber u zrnu. Operite pastrmku pa stavite i nju.
Kada pastrmka bude gotova, izvadite je, pustite da se malo prohladi, pa joj skinite kožicu i prstima iskidajte komade mesa. U činiju stavite salatu, preko salate pastrmku. ako volite skivan luk, mođete i delove luka da stavite. Kao preliv sam izabrala pesto jer mi je ostao u frižideru od doručka koji sam imala pre neki dan. Pogledajte kako sam ga napravila. Što više pesta, to će biti lepše, ja sam imala ograničenu količinu 😉 . Posilte sve malo na kraju.
Preko svega sam posula šareni biber, on mi je nova opsesija.
Ako pesto pravite bez orašastih plodova, ovo može da bude i odlična večera.
Prijatno!