Losos sa zapečenim povrćem Crveni luk, beli luk, keleraba, plavi patlidžan, malo ljute paprike, zelje. …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Da bi ovo jelo ispalo kako treba, junetina mora da bude baš tanko sečena. Da bih to postigla, ja parče mesa stavim u zamrzivač. Ne da se potpuno zaledi, već da se postane malo čvršće. Bilo bi dobro da stoji minimum sat vremena.
Onda uzmem oštar nož i sečem listove. Najbolje je kad imate četvrstasto parče, na primer, buta.
Kada završite sa sečenjem, zagrejete tiganj, stavite malo maslinovog ulja i ubacite meso. Bude gotovo za 30 sekundi, ne valja da se skroz osuši. Ubacite ga u zelenu salatu, dodate još neko povrće po želji i kapare. I sve zalijete balzamikom. Ako ste u restrikciji, umesto balzamika stavite limunov sok. Promešajte i servirajte.
Ovakva salata može da bude odličan ručak, a za one koji su završili sa mršavljenjem i dobra večera. Leto je tu, ne moramo stalno da komplikujemo.