Sa hrono sam počela kada sam zatrudnela. I nisam se pokajala

02/10/2017

 

Kuva i piše:
Marija Janković

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Sa hrono ishranom sam krenula kada sam ostala trudna sa drugim detetom. Ceo život sam bila gojazna i najteže mi je bilo da se uobročim i odreknem slatkiša.
Nisam bila u restrikciji, hranila sam se prema opuštenim, standardnim pravilima. Polako ali sigurno bila sam na dobrom putu, beba je odlično napredovala.

A posle porođaja doktorka je ušla sa rezultatima moje krvne slike u sobu i rekla “Maro, ne znam šta si jela, ali krvna slika ti je kao da si svaki dan jela biftek”.

Marija iz ranijih dana

U trudnoći sam se ugojila devet kilograma, blistala sam, “splasnula”… Nisam imala otoke, bila sam energična do poslednjeg dana trudnoće. Iz porodilišta sam izašla sa 69 kilograma, što je na moju visinu od 157 santimetara mnogo. Inače, kao devojka sam imala 66 – 67 kilograma, u peti razred sam krenula sa 55.

Marija 2013. godine, pre druge trudnoće

Posle porođaja sam nastavila sa vanrestrikcijom i za tri meseca sam smršala sa 69 na 53 kilograma. Tu kilažu održavam već tri godine. Nisam rob hrono ishrane, uzmem ponekad jogurt za doručak, za večeru često jedem i crveno povrće.

Kkrompir ne jedem, možda sam ga pojela 2-3 puta godisnje… A pirinač ponekad za ručak posle treninga.

Marija u 8. mesecu druge trudnoće

Slatkiše pojedem jednom u 2-3 meseca i to je uvek na nekom veselju – torta – tada sebi to dozvolim. To su sva brljanja, slatkiše ne jedem jer smatram da stvaraju zavisnost.🙂 Lakše mi je ovako, a pošto nisam u restrikciji, imam zdrave užine.

Marija sada

Postala sam ljubitelj kelerabe, karfiola, tikvica, brokolija, spanaća…sve to nikad nisam jela pre hrono ishrane.🙂 U svom gradu sam poznata po hrono ishrani, svima pričam o svom iskustvu i želim da pomognem, jer podrška je jako bitna u svemu ovome.

Pročitajte još:

Hrono ishrana van restrikcijeOstavite komentar