Evo kako da iskoristite vezu začinskog bilja pre nego što svene
U Hrono kuhinji ponovo kuva Ružica Ruz. Iako ima problem sa telefonom i fotografijama, nema nikakav problem u smišljanju recepata.
Uzela sam šoljicu prosa, i šoljicu prosenog griza. Proso sam prelila sa tri šoljice vode i ostavila da odstoji oko pola sata. Kašičiu samlevenog lana sam potopila u toplu vodu.
Zatim sam kuvala proso, proseni griz i lan, oko 15-tak minuta, i sve ostavila oko pola sata. Proso je upio ostatak vode.
U njega se mogu ubaciti razni začini.
Istovremeno sam skuvala spanać. U njega sam dodala ovsenih mekinja i dobila polugustu smesu. Skuvala sam jaja, broj zavisi od posude u kojoj će se peći, kod mene su bila tri.
Zatim sam uzela silikonski kalup za pečenje. U skuvani proso dodala sam malo maslinovog ulja, izmesala i polovinu pripremljene smese sipala u kalup, zatim sam dodala spanac, poslagala jaja i sipala drugu polovinu prosa.
Stavila sam u rernu na 200 stepeni, pekla oko 40 min.
Da li moze proseni griz za vrijeme restrikcije?
Može