Rupičast hrono hleb

16/09/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Ko kaže da hrono hleb, koji se pravi bez kvasca, ne može da bude rupičast?

Za to su vam potrebne dve stvari: vreme i čija semenke. Semenke odlično povezuju sva integralna brašna, a testo, što duže stoji, postaje sve bolje za rad.

Ovaj hleb sam spremala za nedeljni Pidžama party i smesu sam uveče zamesila i ostavila da stoji do jutra.

Pogledajte šta smo svre spremali na Pidžama partiju:

Sada noći nisu više tako tople i male su šanse da testo prokisne od stajanja.

Potrebno vam je:

  • 300 gr ražanog brašna
  • 2 kašike čija semenki
  • 300 militara vode

Za ujutru:

  • Prstohvat ili dva soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

Videćete kako će testo preko noći, kada čija semenke nabubre i puste onu svoju sluz, postati gusto i pomalo lepljivo. Dodajte soli, ulja i prašak za pecivo i sve lepo umutite. smesu možete i tako da pečete u plehu za hleb, ali sam umesto jednog većeg hleba napravila 3 tanke zemičke. Podelila sam smesu na tri dela i izlila u pleh na pek papir. Smesa će dosta da se razlije ali ćete mokrim rukama moći da oblikujete zemičke.

Ubacite pleh u zagrejanu rernu i pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.

 



1 komentar

Ostavite komentar