Ručak na nogama – hrono salata

14/04/2016
Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Da ste juče videli šta sam ručala, svi biste me se odrekli preko novina. Mislim da sam naljutila čak i hrono bogove i čekam kaznu 😉 . Ali tako je to kada se putuje, ne može čovek uvek da bira. Da sam bila pametnija, ponela bih nešto, ali sam loše rasporedila sastanke i omanula. Danas takođe trčkaram okolo, ali sam barem u Beogradu, pa mogu da biram šta ću da kupim i šta ću da jedem.

Losos salata 1 s

Dobra stvar je to što su “Hleb i kifle” pored hrono peciva uvele i hrono salate. I obe salate mogu i za ručak i za večeru.

Prošli put sam uzela onu sa piletinom, a ovog puta salatu sa lososom. Dobra je i za one koji poste.

Sastav je: lola bjanka, lola rosa, blitva, losos, masline, krastavac. Preliv za salatu je napravljen od maslinovog ulja, limunovog soka, morske soli i svežeg peršuna.

Losos salata 3 s

Još sutra imam haos, jer ću ceo dan biti na nogama, a uveče na promociji kuvara “Hrono kuhinja” u Lazarevcu. Ali od subote samo vojnički, bez iznenađenja. Ima tu koji kilogram da se skine i jedno tona viška vode da se izbaci.

Kada sam počinjala sa hrono nisam vodila tačnu evidenciju šta jedem, ali ovog puta razmišljam da se izmerim na vagi, izmerim obime i da dve nedelje postujem apsolutno sve što pojedem i popijem. Biće interesantno za praćenje.

Losos salata 4ss

Ova salata sa lososom je odlična i uopšte nema malo lososa. Nije mnogo jeftina, košta 550 dinara, ali je ova riba skupa. Salata sa piletinom je jako izdašna isto, ali joj je cena pristupašnija, košta 350 dinara. Pa, ko kako može…..5 komentara

  1. Draga Ana, da Vas pitam-u svaku salatu stavljam laneno seme u zrno, dali trebva pre koriscenja potopiti u vodu.Unapred hvala!

  2. Hvala Vam, takav odan i dobar covek kao Vas, skoro nisam srela!!!!Od 3 nedelje sam na HI….rezultati su vidlive.Izvinite ako sam napravila greske u toku pisanja, stranka sam………….ali Vi sve ste razumeli.Srdecan pozdrav.Daniela

Ostavite komentar