Rolovana gibanica!

03/07/2019

Kuva i piše:
Marija Đukanović

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Prva misao mi je bila da napunim paprike sa sirom i jajima, pa da omotam čuveni “začin” slaninicu kao što sam to ranije pravila.


Uzeh tri polovine paprike, izmuljah jaja i sir, posolih malo, a onda mi sinu ideja – pa zašto ja tu ne bih “rknula” malo kisele vode i nekih kora koje čuvam i zamrzivaču svaki put kad mi ostane od pite ili bureka.

Tako dodah ja sve to u jaja i sir, zbrčkah i napunih svaku polovinu paprike.

Uzmem slaninicu, umotam paprike, zakačim čačkalicama i ubacih u rernu na 200 stepeni nekih pola sata.

Ubih se kao zec, što bi rekli i odo na posao po ovom kijametu.

Zavisi za koliko osoba spremate:

  • 3 svježe paprike
  • 2 jaja
  • 150gr mladog sira
  • malo mineralne vode
  • so
  • Pakovanje svježe slaninice
  • Kore za pitu onako otprilike u šaku koliko može da stane (zavisi koju količinu želite da punite)

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



Ostavite komentar