Kuva i piše: Ana Ćubela Šta ujutru ima lepše od hrskavog …
Kuva i piše:
Marija Đukanović
Prva misao mi je bila da napunim paprike sa sirom i jajima, pa da omotam čuveni “začin” slaninicu kao što sam to ranije pravila.
Uzeh tri polovine paprike, izmuljah jaja i sir, posolih malo, a onda mi sinu ideja – pa zašto ja tu ne bih “rknula” malo kisele vode i nekih kora koje čuvam i zamrzivaču svaki put kad mi ostane od pite ili bureka.
Tako dodah ja sve to u jaja i sir, zbrčkah i napunih svaku polovinu paprike.
Uzmem slaninicu, umotam paprike, zakačim čačkalicama i ubacih u rernu na 200 stepeni nekih pola sata.
Ubih se kao zec, što bi rekli i odo na posao po ovom kijametu.
Zavisi za koliko osoba spremate:
- 3 svježe paprike
- 2 jaja
- 150gr mladog sira
- malo mineralne vode
- so
- Pakovanje svježe slaninice
- Kore za pitu onako otprilike u šaku koliko može da stane (zavisi koju količinu želite da punite)