Prste smo polizali
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Još jedan zimski tanjir – slanina, praziluk, jaje i prepečen integralni hleb.
Uzmete tanji struk praziluka, očistite ga, prepolovite pa isečete po dužini. Properite ga malo, uvek se zavuče zemlja između slojeva. Osušite ga malo krpom i gledajte da se ne rasturi. Uzmite režnjeve slanine pa uvijte praziluk celom dužinom.
Zagrejte tiganj. Prvo su u suvom tiganju prepecite malo hleb. Zatim ubacite rolovan praziluk. I još par režnjeva slanine ako želite. U drugi deo tiganja razbijte jaje. Pecite dok ne bude gotovo. Praziluk viljuškom okrenite sa svih strana da se zareši.
Praziluk je blag i odlično se slaže sa slaninom. Ovako nešto možete povremeno da spremite i za ručak.
Hleb je onaj od juče, sa sušenim paradajzom i lanom, pogledajte recept.
Prijatno!
Imam 17 god i pre skoro nedelju dana sam pocela sa hrono ishranom, mogu reci da se dobro drzim tj. nisam posegnula za slatkisima, za sad ?
Stranica(blog) je super i jako mi je drago sto ima puno recepata tako da mogu izabrati ono sto mi se svidja ?
Imam samo jedno pitanje: Da li postoji odredjeni period obicne hrono ishrane pa se onda prelazi u restrikciju, ili sami odredjujemo kad je pravo vreme za restrikciju?
Ljudi obično budu u restrikciji na samom početku. Mada ima onih i koji nikad nisu bili u restrikciji. Ti si jako mlada pa ne verujem da treba sebe da uslišavaš nekih stvari predugo. Izbaci slatkiše, uvedi zdravu užinu, možda će to biti dovoljno.