Rolovan praziluk

24/01/2017

Canon 700 D

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

Još jedan zimski tanjir – slanina, praziluk, jaje i prepečen integralni hleb.

Uzmete tanji struk praziluka, očistite ga, prepolovite pa isečete po dužini. Properite ga malo, uvek se zavuče zemlja između slojeva. Osušite ga malo krpom i gledajte da se ne rasturi. Uzmite režnjeve slanine pa uvijte praziluk celom dužinom.

Zagrejte tiganj. Prvo su u suvom tiganju prepecite malo hleb. Zatim ubacite rolovan praziluk. I još par režnjeva slanine ako želite. U drugi deo tiganja razbijte jaje. Pecite dok ne bude gotovo. Praziluk viljuškom okrenite sa svih strana da se zareši.

Praziluk je blag i odlično se slaže sa slaninom. Ovako nešto možete povremeno da spremite i za ručak.

Hleb je onaj od juče, sa sušenim paradajzom i lanom, pogledajte recept.

Prijatno!2 komentara

  1. Imam 17 god i pre skoro nedelju dana sam pocela sa hrono ishranom, mogu reci da se dobro drzim tj. nisam posegnula za slatkisima, za sad ?
    Stranica(blog) je super i jako mi je drago sto ima puno recepata tako da mogu izabrati ono sto mi se svidja ?
    Imam samo jedno pitanje: Da li postoji odredjeni period obicne hrono ishrane pa se onda prelazi u restrikciju, ili sami odredjujemo kad je pravo vreme za restrikciju?

    1. Ljudi obično budu u restrikciji na samom početku. Mada ima onih i koji nikad nisu bili u restrikciji. Ti si jako mlada pa ne verujem da treba sebe da uslišavaš nekih stvari predugo. Izbaci slatkiše, uvedi zdravu užinu, možda će to biti dovoljno.

Ostavite komentar