Rolnice sa šunkom i mocarelom

29/12/2015

Rolnice 6 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Meni je danas neradan dan, pa sam odlučila da se malo poigram u kuhinji. Nisam spremala ništa komplikovano, upotrebila sam tek nekoliko sastojaka, ali je ispalo super.

I mislim da su ovakve stvari odlične kada pokušavate da naterate decu da probaju integralno pecivo. Sigurna sam da se neće buniti.

Brašna, šunku i ajvar sam već imala u kući, samo po povratku iz šetnje s psima svratila do prodavnice po svežu mocarelu.

Za testo vam je potrebno:

  • 50 grama ražanog brašna
  • 50 grama speltinog brašna
  • 50 grama heljdinog brašna
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 puna kašičica praška za pecivo
  • 100 – 110 militara vode

Umešate suve sastojke pa dodate ulje i vodu. Zamesite malo tvrđe testo. Uzmite oklagiju i razvucite ga što tanje, ali pazite da se ne lepi za radnu površinu. Na nju stavite malo brašna. Onda vadite grugove nekom većom šoljom. Kada sam ih izvadila, ja sam svaki krug još malo rastanjila oklagijom. Ostatke testa sa ponovo spojila u loptu pa razvila oklagijom. I tako dok nisam potrošila sav materijal.

Rolnice 1 s

Deo sam mazala ajvarom, a deo senfom. Nešto mi se prijeo. Preko toga sam stavljala šunku, a onda na sredinu mocarelu.

Rolnice 2 s

Uvijala sam ih, a zatim po površini namazala sa još malo ulja.

Rolnice 4 s

Rolnice 3 s

Poređala sam ih na pek papir koji sam stavila u pleh, a onda ubacila u zagrejanu rernu. Rolnice sam pekla oko 10 minuta na 220 stepeni.

Rolnice 5 s

Testo je ispalo fenomenalno, tanko i blago hrskavo, a unutrašnjost kremasta i bogata. Iako sam imala neku ludačku potrebu za senfom jutros, ove sa ajvarom su ispale milion puta bolje. Tako da senf možete opušteno da preskočite.

A kako je magla i danas, a stan mračan kao da je veče, odustala sam od fotografisanja aparatom i vratila se “ajpedu”.

A posle doručka……možda kićenje kuće. Novu godinu baš i neću slaviti, ali to ne znači da kuća treba ovih dana da bude neokićena. Eto…

Ukrasi s2 komentara

Ostavite komentar