Rolat od jaja

07/12/2018

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Dok se pripremamo za godišnjicu Pidžama partija, koja će biti ove nedelje (budite obavezno sa nama, imamo specijalnog gosta i veliki poklon za nekog od vas), ostalo je da podelimo još koji recept sa prošlonedeljnog.

Kao što smo i obećali, pravili smo nešto posno, ali i nešto mrsno. Od ovih mrsnih stvari glavnu ulogu je imao Mirin rolat od jaja, koji smo takođe, dugo gedali preko ekrana, mirisali, pokupali da dođemo do njega. E, sada je Mira odlučila da nam pokaže kako ga pravi. I moram da priznam, da nije neka velika filozofija, ali treba imati i strpljenja malo da bi se rolat lepo uvio. Nekoliko puta. I treba da poznajete svoj tiganja. Mira je prvi put pravila u mom, pa se malko i spetljala 😉 .

Poenta je da jaja, sa dodacima, jako tanko razlijete u tiganj, sačekate da se uhvati odozdo korica, a da i gore budu skuvana, jer u tiganju treba da bude jako, jako tanka kajgana. Onda od sebe, počnete da rolate tu kajganu prema spoljnom delu tiganja. Kada napravite rolat, grnete ga prema sebi, pa na slobodnom delu tiganja dolijete još jednom tanko smesu od jaja i svakakvih dodataka. Ta smesa treba da se delom zalepi za prvi rolat. Kada i ona uhvati koricu, vi opet počnete da rolate, ali sa već postojećim rolatom preko novih jaja.

Da ne objašanjavam previše, možete da vidite u videu kako Mira to radi. Ako ne želite da gledate ceo lajv, idite na 22. minut lajva, samo premotajte:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/461716467687225/

Potreban vam je dobar tiganj koji ne lepi i malo masnoće da budete sigurni u to.

Za ovaj rolat koji smo mi pravili prvo smo planirali 4 jaja, pa smo dodali još nešto.

Potrebno vam je:

  • 5 jaja
  • soli po ukusu
  • 50 gr praziluka
  • 50 gr rukole ili nekog zeleniša
  • 50 gr šunke
  • 50 gr gaude (za one koji nisu u restrikciji)
  • Malo bibera

Umutite jaja, dodajte ostale sastojke. Ako niste u restrikciji i koristite tvrde i masne sireve, onda ga narendajte. Sve lepo umešajte, izlivajte i rolajte kako to Mira radi u videu.

A mi se vidimo u nedelju u 10 sati ujutru na fejsbuk strani Hrono kuhinja. Biće zanimljivo.

Šta smo još pravili prošle nedelje:

Pituljice s pečurkama i prazilukom

Baba Mirini đevreci

PORUČITE KUVAR POSNA HRONO KUHINJA

Neka od jela spremljena za kuvar “posna hrono kuhinja”Ostavite komentar