Kuva i piše: Ana Ćubela Mislim da je ovo prva kobasica …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Nedelja prošla, rođendan prošao. Dosta mirno za razliku od ludila prošle godine. Sa nekolicinom prijatelja, za doručak, pa familijom, pa daljinskim uptravljačem ispred TV-a . Taman mi je tako nešto bilo potrebno.
Danas povratak na staro. Ponedeljak je , valja se nešto pametno uraditi. Mada je meni svaki vikend najradniji, možda bih ponedeljak ubuduće mogla da uzmem kao slobodan dan.
Pogledajte rođendanski Pidžama party:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/574415300047817/
Ovog puta nismo napravili hranu za čitav vojni puk ali jesmo nekoliko zanimljivih stvari. Prvi na redu su rođendanski mafini.
Potrebno vam je:
- 1 šolja speltinog integralnog brašna
- 1 šolja ražanog integralnog brašna
- 1/2 šolje ječmenog brašna
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1 šolja kisele vode
- 3 jajeta
- 3 šake spanaća
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 200 gr fete za preliv i malo kisele vode
- čeri paradajz
NAPOMENA: Šolja je od 2 decilitra u koju staje oko 130 grama brašna
Prvo izblanširajte spanać pa ga isecite na sitno kada se ohladi. ja sam to uradila prethodnu noć. Zatim pomešajte suve sastojke, brašno, so, prašak za pecivo.
U činiji umutite jaja, dodajte kiselu vodu, ulje a zatim i suve sastojke. Na kraju, kutlačom umešajte i spanać. Kašikom sipajte smesu u kalup za mafine u koji ste stavili masne papiriće. Taman ispadne 12 komada.
Pecite na 220 stepeni oko pola sata.
U blenderu pomešajte sir sa malo kisele vode. Ja sam ovog puta reterala pa mi preliv nije ispao baš najbolje. Smesa bi trebalo da bude gusta. Stavite je u špric za kolače i pravite se da ukrašavate mafine šlagom 😉 . Preko svakog preliva stavite polovinu čeri paradajza. I eto zabavnog doručka.
I hvala svima na lepim željama!