Kuva i piše: Ana Ćubela Za sreću je ponekad potrebno malo. …
Ovaj recept šalje Veronika Janus. I ukoliko se puter zameni maslinovim uljem, ova pašteta može da se jede i za vreme posta.
Riblja pašteta
Treba vam:
- 200 grama putera
- 2 konzerve tunjevine u vodi, ne ulju
- 1 kašika senfa (bez dodatog šećera)
- pola narendanog luka
- so, biber
- po želji mlad sir
Sve stavimo u posudu (ili blender) i izmiksamo. Jedemo sa salatom i hrono hlebom.
Prijatno!
– See more at: http://web.archive.org/web/20141206143949/https://hronokuhinja.rs/riblja-hrono-pasteta/#sthash.Paf8Aol6.dpuf
Hi!
Poshto je u pitanju riba iz konzerve, koliko puta chesto smije u restrikciji? Znam da su do 2 konzerve max dozvoljene nedeljno…
Hvala!
Baš tako. Od jedne do dve nedeljno.
Kada se buter menja maslinovim uljem , koja kolicina ilja ide?
Hvala!
Stavite 100 militara ulja. Ali sa paštetama je lako isprobati. Dodajte prvo manje, probajte, pa ako fali, dodajte još. Tako je najsigurnije.
Imate li preporuku za senf bez šećera?
Dijon senfovi nemaju šećer.