Reciklaža starog hleba

05/10/2017

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

 

Postoje recepti za savršene pogače, hlebove, mafine, različite pite i peciva….Ali mi je često najslađe da jedem ono što dobijem čuvenom kuvarskom tehnikom “smuti pa prospi”. I često se najbolje jede kada se hrana reciklira. Malo od ovoga, malo od onoga. Ovoga puta sam reciklirala stari hleb. Zašto da se baca?

Potrebno vam je:

  • Tri manja parčeta hleba
  • 1 kašika ajvara
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 parče sira između 80 i 100 gr (ja sam koristila gaudu, oni koji su u restrikciji mogu svežu mocarelu)

Hleb isečete na kockice i stavite u suvu šerpicu. Par puta promešate na ringli, a kad počne fino da se suši, dodate maslinovo ulje. Neka zacrvči malo, par puta promešakte pa dodajte ajvar, a onda i narendan (ili iscepkan) sir preko. U zavisnosti od slanoće sira, posolite jelo. Ili nemojte. Kada se sir otopi, smesu prebacite u činiju, uzmite viljušku i krenite da se sladite. Ništa bolje od ovoga.

A evo još nekih ideja kako da iskoristite stari hleb:

Hleb sa belim lukom i peršunom

Kajgana od starog hleba

Mafini od starog hleba

Pica iz šerpice

Začinjene prženice

Proja od starog hleba

Jaja na proprženom hlebu

Punjen hleb



Ostavite komentar