Savršeni mali krckavi prstenčići
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Postoje recepti za savršene pogače, hlebove, mafine, različite pite i peciva….Ali mi je često najslađe da jedem ono što dobijem čuvenom kuvarskom tehnikom “smuti pa prospi”. I često se najbolje jede kada se hrana reciklira. Malo od ovoga, malo od onoga. Ovoga puta sam reciklirala stari hleb. Zašto da se baca?
Potrebno vam je:
- Tri manja parčeta hleba
- 1 kašika ajvara
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 parče sira između 80 i 100 gr (ja sam koristila gaudu, oni koji su u restrikciji mogu svežu mocarelu)
Hleb isečete na kockice i stavite u suvu šerpicu. Par puta promešate na ringli, a kad počne fino da se suši, dodate maslinovo ulje. Neka zacrvči malo, par puta promešakte pa dodajte ajvar, a onda i narendan (ili iscepkan) sir preko. U zavisnosti od slanoće sira, posolite jelo. Ili nemojte. Kada se sir otopi, smesu prebacite u činiju, uzmite viljušku i krenite da se sladite. Ništa bolje od ovoga.
A evo još nekih ideja kako da iskoristite stari hleb: