Reciklaža heljdinih palačinki

10/05/2016

 

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Svi vi koji ste nekada pravili palačinke od 100% heljdinog integralnog brašna, znate da one ne mogu da stoje. Čim počnu da se hlade postaju gumaste. Nakon nekoliko sati već nisu jestive. Da ne pričamo o sledećem danu. Ako ih nafilujete i još gratinirate, mogu da budu ok. Same za sebe – nikako.

Meni su od poslednjeg pečenja ostale tri. I odlučila sam da malo eksperimentišem, da vidim da li mogu da se iskoriste. Zašto bacati hranu?

Iseckala sam ih na trakice. U tiganj sam stavila punu kašičicu putera. Kada je puter krenuo da se rastapa, ubacila sam tračice. i mešala da puter ne zagori. Dosala sam malo soli i bibera. I bile su jestive! U stvari, bile su ukusne. Ali bi ih i tad trebalo jesti dok su još tople.

Reciklaza s

Jeste da su ružne na oko do zla boga, ali mogu da posluže kao doručak.

Kod mene je bilo malo tračica, malo kuvanih jaja, malo paradajza, malo maslina. I eto kompletnog obroka.


Kuvana jaja 1 s s s

Prijatno!



Ostavite komentar