Kuva i piše: Ana Ćubela Juče sam zvanično završila sistematski pregled …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Svi vi koji ste nekada pravili palačinke od 100% heljdinog integralnog brašna, znate da one ne mogu da stoje. Čim počnu da se hlade postaju gumaste. Nakon nekoliko sati već nisu jestive. Da ne pričamo o sledećem danu. Ako ih nafilujete i još gratinirate, mogu da budu ok. Same za sebe – nikako.
Meni su od poslednjeg pečenja ostale tri. I odlučila sam da malo eksperimentišem, da vidim da li mogu da se iskoriste. Zašto bacati hranu?
Iseckala sam ih na trakice. U tiganj sam stavila punu kašičicu putera. Kada je puter krenuo da se rastapa, ubacila sam tračice. i mešala da puter ne zagori. Dosala sam malo soli i bibera. I bile su jestive! U stvari, bile su ukusne. Ali bi ih i tad trebalo jesti dok su još tople.
Jeste da su ružne na oko do zla boga, ali mogu da posluže kao doručak.
Kod mene je bilo malo tračica, malo kuvanih jaja, malo paradajza, malo maslina. I eto kompletnog obroka.
Prijatno!