Ovaj hleb je stigao u Hrono kuhinjuzahvaljujući glasovima publike. Toliko se dopao onima koji su …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Mnogo ljudi me je pitalo za recept za beskvasni integralni hleb iz mini pekare. A kako je ne koristim, anketirala sam ljude okolo i dobila nekoliko recepata. Sve ću ih postaviti ovde, a vi eksperimentišite.
Nijedan nisam probala pa ne mogu da garantujem, samo prenosim tuđa iskustva. Ako neko ima dobar recept, neka slobodno ostavi u komentarima na blogu.
Recept 1
400 grama mlake vode, kašičica soli, semenke po želji, 500 grama raženog brašna, 1-2 kašike ulja, 1 prašak za pecivo, 1/2 kašičice sode bikarbone.
Uključiti program za integralni hleb, to je program 1. Ima kraći program 4kvik(guick).
Recept 2
500 militara vode, 550 grama kombinacije dozvoljenog brašna, 200 grama semenki/mekinja, kašika limunovog soka, kašika ulja/rastopljenog putera, bikarbona soda. To je za “malu” veknu, od 900 grama. Wholewheat program. (Ovaj recept je već isprobalo nekoliko ljudi i zadovoljni su)
Recept 3
Po 200 grama ražanog, ječmenog i heljdinog brašna, pola kašičice soli, 350 militara vode, dve kašike maslinovog ulja, kašičicu kima i kašičicu lana, prašak za pecivo i malo sode bikarbone.
Prvo, hvala Vam za recepte za hleb iz mini pekarice. ( ima ih sličnih u kuvaru koji sam dobila sa pekaricom ). Koristim je već 2 godine, hlebovi su fantastični, i to su u stvari pravi hlebovi, naravno kao i svi ”ručno” mešeni. Imam samo jednu ispravku-iz ličnog iskustva-u testo se stavlja isključivo kvasac-svež ili suvi, prašak za pecivo i soda bikarbona se ne koriste, -neće testo da naraste. Toliko , pozdrav
Da, ali mi kvasac ne koristimo baš često. U tome i jeste poenta.
Ja tek sad citam jer mi preporuceno ova vrsta dijeta i ishrana ,volela bi da probam i da ispecem sebi hleb i peciva al obično nemoze se ispeci ,?Posto citam tu da na koji program a ja nemam pekac taj za hleb..Pozdrav 🙂 Angela
Da li je u hrono ishrani dozvoljen prasak za pecivo dr Oetker? Jako mi se dopadaju Vasi recepti. Veliki pozdrav
Svaki prašak za pecivo je dozvoljen.
HVALA VAM ANA CUBELA ZA RECEPTE,OVE I OSTALE. ZA MENE HRONO ISHRANA NE MOŽE BEZ VAS.HVALA ŠTO STE TU ,UVEK ZA NAS.
Hvala vama Boso! 🙂
Recept br.2 i br.3 probala više puta. Uradila sam sve kako je navedeno. Hleb br.2 je bio živ..tačnije nije dovoljno pečen, a hleb br.3 nedovoljno vode brašno saterano u jedan ćošak…na žalost bačeno dosta kvalitetnog i skupog brašna…veoma sam razočarana…u rerni od šporeta ne mogu peći hleb, jer mi je i rerna plinska…tako da stvarno ne znam šta da radim…ne usuđujem se da probam recept br.1 jer se bojim da ću ponovo baciti hleb 🙁
Rp broj 2, odlican!! Hvala program traje 3.45min i za to vreme verovatno sve lepi fermentise tako da je meni ispao odlican..ja sam stavila mlevene semenke ne cele.
Zavidim vam 🙂 Ja se ne usuđujem ponovo da probam. Imam gorenje pekaru sa dva mešača…možda je u tome neki problem?
I meni je ispalo kao kod Ivane, mislim da nije dobra razmera vode i brasna. Ja ne smem kvasac, jer ”sveze” sam operisana, pa trazim alternative. Mora biti neki dobar recept sa sodom bik.il praskom za pecivo; doduse, od toga mi jos nista nije naraslo, ali ucim se jos uvek kako sve ide, i sta ide pre a sta kasnije. Kazu da je vazan redosled, a vise mislim da zavisi do aparata; jer meni brat kaze da ne vodi racuna o tome a da ispada dobro. U svakom slucaju, hvala na receptima, ceo sajt je odlican i hvala na njemu! Pozdrav
Koristim mini pekaricu za brzi hleb integralni sa sodom bikarbonom. Pekaricu koristim samo za mesanje sastojaka i pecenje, sastojke dodajem proizvoljno, integralno psenicno, razeno, heljdino ili jecmeno ili graham, sameljam lan susam suncokret kim i dodam u brasno, ulje kasika dve maslinovog so veoma malo i kasikica meda i ravna kasika sode bikarbone, Pustim da se sastojci izmesaju i dodajem ili kiselu vodu ili obicnu i gledam da bude dobro umeseno malo tecnije i pri kraju dodajem limun ili limontus rastopljen u vodi. i to jos malo promesam stim da malo kasikicom pomazem mesanje jer je gnjecavo. Zaustavljam rad pekarice vadim mesac, kasikicom izravnjam hleb viljuskom napravim krstic izbusim rupice i stavim pekaricu na program za pecenje od 1 sata.
Hleb je izvrsstan brzi hleb ocas posla a puna usta ukusa. Prijatno
Probala sam recept br.2, pola mere i hleb je odličan. Program pekare je za integralni hleb i traje 2h i 40min. Hvala Ana!
Draga Ana, pravila sam do sada par vaših hlebova i ispali su odlično (ručno mesila). Planiram da probam ove hlebove iz pekača, sa obzirom da ne volim ukus hleba sa sodom bikarbonom a da hlebovi sa praškom za pecivo ne nadodju baš najbolje, da li bi se umesto istih mogao koristiti psilijum (psyllium)? Hvala!
Mina da li mozes da mi kazes koje brasno koristis,na kom programu,i koje mere ubacujes.Kupila sam pekaricu pa bih volela da probam.Hvala.
Nanin hleb isproban u mini pekari ekstra je.
Cak je super i razano umesto jecmenog 🙂
Nanin hleb je super iz mini pekare. isproban . Ja sam prezadovoljna.
Draga Aleksandra, zanima me koji ste program koristili prilikom izrade Naninog hleba u mini pekari?
Recept koji ide sa pekarom za rzani hleb probala i ispao katastrofa.pregoreo,tvrd a sredina nedovoljno pecena
Upravo napravio u Gorenje mini pekari sa dva mešača (neko je naveo da nije uspeo).
350g speltinog brašna
150 g raženog brašna
50g ovsenog brašna
400ml vode
Po 1 velika kašika golice, suncokreta i lana
2 kašike maslinovog ulja
Sok od četvrtine limuna
Kašičica soli
1 kašika sode bikarbone
Pekao na whole wheat, 900g, kora medium.
Ispao savršeno