Najbolji hleb koji sam do sada spremila. Moguće da je ukus izvukla so, jer mi …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Ne znam da li sam se ranije žalila na vreme. Mislim da nisam upoznala većeg meteoropatu od mene. Kada je ovako kišno i sivo vreme, često imam problem da se razbudim. Ali nisam od onih kojima se samo spava, već imam osećaj da mi se tlo ozbiljno vrti ceo dan. Pa sam jutros odlučila da smutim napitak za buđenje. Sličan je onom koji se pravi i protiv mamurluka.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva paradajza
- 1/3 ljute paprike
- 1/4 manjeg crvenog luka
- 1 puna kašičica rena
- Prstohvat morske soli, bibera i čilija
- sok od 1/4 limuna
- 4 masline
- 1 kašičica kapara
- 1 kašika maslinovog ulja
Sve stavite u blender i dobro izblendirajte. Dobićete jako gust sos, po malo ljut, pre svega jako osvežavajuć. Uz njega sam doručkovala pogačice sa čvarcima. One su suve i fino lane i taman im je potreban neki ovakav sos.
Prijatno!
Dodaj i svež korijander 🙂
Pametno! Da dodatno zarezi 🙂
Bas volim ovaj sos… Super sos…
Pocetnik sam u hrono ishrani, nisam se usudjivala da ga spremim zbog konzerviranog paradajza, mislila sam da nije dozvoljen. Imam tonu domaceg, u koji je dodat konzervans.
Smijem li taj da koristim?
Zavisi šta je stavljeno i koliko.
Vec duze hocu da vas pitam. Koji paradajz iz konzerve konzumirate. Hvala
Različite marke. Cirio nema dodatog šećera.