Ratatuj sa piletinom

29/04/2015

Ratatuj sa batakom 3-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Ovo možda nije pravi ratatuj, ali ne bih znala kako drugačije da ga nazovem. U svakom slučaju, u pitanju je “old school” jelo. Naravno, ako se izuzme svež đumbir, to naše bake nisu koristile 😉 .

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 plavi patlidžan
  • 1 tikvica
  • 500 militara paradajz sosa
  • svež đumbir
  • 4 pileća bataka (količina zavisi od broja ljudi)
  • začini: so, biber, origano, mlevena paprika
  • maslinovo ulje

Ratatuj:

Iseckate crveni i crni luk i prodinstate ga na malo maslinovog ulja. Kada počne da se cakli, dodate iseckan beli luk, promešate nekoliko puta a onda dodate ostalo iscekano povrće. U njega ubacite svež đumbir. Njega možete da iseckate ili da narendate. Neki ljudi vole njegov misris i ukus, ali ne i kada ga zagrizu u jelu. Ako ste vi jedan od tih, onda ga narendajte.

Ratatuj sa batakom 2-s

Promešajte povrće nekoliko puta, stavite začine, a onda nalijte paradajz sos i ostavite da se krčka dok povrće ne bude gotovo. Trebalo bi da bude mekano, ali ne i prekuvano, da se raspada.

Piletina:

Svai bata namažite sa malo maslinovog ulja i stavite začine: so, biber, malo mlevene paprike. Stavite u pleh, pokrijte ga folijom i ubacute sve u zagrejanu rernu. Pecite oko pola sata na 220 stepeni pokriveno, a onda skinite foliju da se uhvati lepa korica.

Služite zajedno. Prijatno!



Ostavite komentar