Raspevana salata

30/05/2019

Kuva i piše:
Ana Ćubela

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

 

 

Znate one dane kada vam sve standardno dosadi pa poželite neki lep dodata uz hleb. Ova salata je upravo to. I zdrava je. I može da se kao dodatak jede i za ručak van restrikcije.

Spremali smo je u nedelju kada je Julijana Vincan bila moj gost i muzikom nas zabavljala između recepata. A i dok je pravila ovu salatu, odtuda i nazv raspevana.

Pogledajte raspevani Pidžama party:

https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/414108332504151/

Neću vam dati tačne mere jer se ova salata pravi proizvoljno. Zavisi koliko ljudi jede i zavisi koliko volite povrće koje je unutra. Ja ću uvek staviti više šargarepe nego, na primer, praziluka.

Za salatu vam je potrebno:

  • Šargarepa
  • Koren celera
  • Praziluk
  • Kapari
  • Rukola ili peršun
  • Šaka badema
  • Pavlaka
  • Morska so po ukusu
  • Limunov sok po ukusu
  • Začini po želji

Sve narendate, ne morate na najsitnije rende, pomešate sa pavlakom, kaparima i limunovim sokom. Stavite je u frižider samo malo, ali malo, da se ohladi i to je to.

Da li želite da dobijate notifikacije sa bloga “Hrono kuhinja”?



Ostavite komentar