Ova hrono proja bi opasno dobro išla uz ajvar.
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Znate one dane kada vam sve standardno dosadi pa poželite neki lep dodata uz hleb. Ova salata je upravo to. I zdrava je. I može da se kao dodatak jede i za ručak van restrikcije.
Spremali smo je u nedelju kada je Julijana Vincan bila moj gost i muzikom nas zabavljala između recepata. A i dok je pravila ovu salatu, odtuda i nazv raspevana.
Pogledajte raspevani Pidžama party:
https://www.facebook.com/hronokuhinja/videos/414108332504151/
Neću vam dati tačne mere jer se ova salata pravi proizvoljno. Zavisi koliko ljudi jede i zavisi koliko volite povrće koje je unutra. Ja ću uvek staviti više šargarepe nego, na primer, praziluka.
Za salatu vam je potrebno:
- Šargarepa
- Koren celera
- Praziluk
- Kapari
- Rukola ili peršun
- Šaka badema
- Pavlaka
- Morska so po ukusu
- Limunov sok po ukusu
- Začini po želji
Sve narendate, ne morate na najsitnije rende, pomešate sa pavlakom, kaparima i limunovim sokom. Stavite je u frižider samo malo, ali malo, da se ohladi i to je to.