Kuva i piše: Ana Ćubela Svi nam se desilo …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Sveti Nikola je prošao i vreme je da se vratimo u normalu. Ja nisam išla nigde na slavu, ostatak Srbije je ili slavio ili išao u goste. Ali sam zato sa prijateljima otišla na večeru u japanski restoran i jela stvari za koje se ne sećam kada sam ih unela u sebe. Uopšte, ceo dan juče mi je bio sav “grešan”. Dešava se.
Danas je već novi dan i polako se vraćam sebi.
Ovi pužići mogu da se prilagode svakome. I onome ko muči muku sa kilažom i onima koji nisu u restriktivnom režimu. I onima koji uopšte nisu na hrono.
Malo sam preterala sa šunkom, što se vidi na slici. Pa sam smanjila gramažu u receptu.
Potrebno vam je:
- 250 grama brašna
- 1 puna kašika masti
- 140 militara mlake vode
- ravna kašičica morske soli
- 2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
- Sitan sir (možete da koristite i sremski)
- 200 grama pečuraka
- 100 grama šunke
- 1/3 veze mirođije
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
Po želji:
- Ljutenica
- Kačkavalj
Za ovaj rolat, da ga tako nazovemo, mešala sam više brašna. Mislim da je tako testo ukusnije. Stavila sa ražano, speltino, heljdino, ječmeno. Brašna sam umešala sa kašičicom soli i praškom za pecivo. Zatim sam kašiku masti viljuškom mešala dok se mast nije razmekšala. Dodala sam je u brašno, a zatim i vodu. Zamesila sam malo masnije i malo tvrđe testo. Ostavila sam ga da stoji dok sam iseckala pečurke na listiće i šunku na tračice.
Onda sam testo razvila i namazala ga sirom. Po površini sam psula šunku i pečurke, a zatim mirođiju koju sam sitno iseckala. Malo sam posolila i pobiberila.
Uvila sam testo u rolat.
Isekla sam kružiće.
Ovako je izgledao presek:
Poređala sam ih na pleh. Na deo pužića sam stavila narendan kačkavalj, a na deo ljutenicu. Jedan red sam ostavila bez ičega.
Stavila sam u zagrejanu rernu i pekla desetak minuta na 220 stepeni.
I to je to.
Vi možete da dodate šta vam se jede u tom trenutku.
Postovana Ana, da li ovo moze da se jede u restrikciji? Sunka, pecurke i sir u kombinaciji…
Pozdrav!
Da, sve ovo može
Koliko puzica je preporucljivo za jednu osobu? Pozrav
Sve zavisi od osobe. Pravilo je da se jede dok se ne zasiti.