Kuva i piše: Marina Damnjanović Za ovaj recept sam dobila …
Kuva i piše:
Ana Ćubela
Moram da priznam da dugo nisam pravila neku pitu. Mada to i nije tako loše, jer sve kore koje imaju heljdino brašno u sebi imaju i obično belo pšenično pa ih zato i ne koristimo prečesto. A ja se još nisam odvažila da sama razvučem neke kore. Niti mogu da nađem vremena za tako nešto ovih dana. Pa su tu ove kupovne.
Za fil vam je potrebno:
- Sitan ili švapski (sremski sir)
- Kašičica tucane paprike
- Kašičica mlevene papirike
- Jedan smrvljeni čen belog luka
- Prstohvat soli
Koristila sam krupnu morsku so, da bi je osetila u filu, vi ne morate, i ona sitna je sasvim dobra. Što se sira tiče, bolje je uzeti sremski jer je punijeg ukusa, ali može da prođe i sitan. Stavila sam oko 200 grama ili 3 pune kašike. To je bilo dovoljno za tri pužića, odnosno taman za mene. Nisam stavljala jaje, niti belance, samo sa sirom i začinima pužići su ispali odlični.
Nisam stavljala duple kore, već sam koristila samo po jednu, pošto su ove kore sa heljdom nešto deblje nego standardne. Svaku sam namazala rastvorom masti i vode. Mast sam, naravno, pre toga istopila.
Mazala sam ih filom i rolala od ćoška. Tako ispadnu malo duže. Kada sam ih zavila, umotala sam ih da liče na pužiće, još jednom premazala rastvorom masti i vode i posula susasmom. Stavila sam ih u zagrejanu rernu i pekla oko 15 minuta na 220 stepeni.
Prijatno!
Moze li ovo da se napravi i ispece uvece za ujutro?
Može