Pužići sa sirom i tucanom paprikom

24/08/2015

Puzici sa sirom i tucanom paprikom 1 s

Kuva i piše:
Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Moram da priznam da dugo nisam pravila neku pitu. Mada to i nije tako loše, jer sve kore koje imaju heljdino brašno u sebi imaju i obično belo pšenično pa ih zato i ne koristimo prečesto. A ja se još nisam odvažila da sama razvučem neke kore. Niti mogu da nađem vremena za tako nešto ovih dana. Pa su tu ove kupovne.

Puzici sa sirom i tucanom paprikom 3 s

Za fil vam je potrebno:

  • Sitan ili švapski (sremski sir)
  • Kašičica tucane paprike
  • Kašičica mlevene papirike
  • Jedan smrvljeni čen belog luka
  • Prstohvat soli

Koristila sam krupnu morsku so, da bi je osetila u filu, vi ne morate, i ona sitna je sasvim dobra. Što se sira tiče, bolje je uzeti sremski jer je punijeg ukusa, ali može da prođe i sitan. Stavila sam oko 200 grama ili 3 pune kašike. To je bilo dovoljno za tri pužića, odnosno taman za mene. Nisam stavljala jaje, niti belance, samo sa sirom i začinima pužići su ispali odlični.

Nisam stavljala duple kore, već sam koristila samo po jednu, pošto su ove kore sa heljdom nešto deblje nego standardne. Svaku sam namazala rastvorom masti i vode. Mast sam, naravno, pre toga istopila.

Mazala sam ih filom i rolala od ćoška. Tako ispadnu malo duže. Kada sam ih zavila, umotala sam ih da liče na pužiće, još jednom premazala rastvorom masti i vode i posula susasmom. Stavila sam ih u zagrejanu rernu i pekla oko 15 minuta na 220 stepeni.

Puzici sa sirom i tucanom paprikom 2 s

Prijatno!2 komentara

Ostavite komentar