Pužići sa sirom i koprivom

05/05/2015

Puzic sa koprivom 3-s

Kuva i piše:

Ana Ćubela

Ana profil

 

 

 

hrono-kuhinja-kuvar-ana-cubela

 

Kada otkrijemo neku novu pitu, ili barem način savijanja, ona mora da bude isprobana u barem 3 varijante. Tako je bilo i sa onim pužićima koje je tetka pravila prošle nedelje. Ovog puta smo ih pravili sa koprivom.

Za ovu pitu vam je potrebno:

  • pakovanje kora od heljde
  • 900 grama sira (mi smo koristili švapski, odnosno sremski)
  • polovina kese koprive (ona kesa koja se kupuje na pijaci, ne znam tačno koliko ima grama
  • veza sremuša
  • 2 jaja
  • semenke: lan i susam
  • malo ulja i vode za premazivanje

Puzic sa koprivom 2-s

Sa koprivom bi trebalo oprezno raditi. Ili uzmite gumene rukavice ili radite sa kesom. Ume da opeče. Stavite koprivu u vediljku i dobro je operite. A zatim je prelijte sa dosta vrele vode ili je malo prokuvajte. To će ubiti vrelinu. Možete da je malo iseckate ali ne morate. Samo je umešajte sa sirom. U to dodajte seckani vlašac, semenke i dva belanca da povežu smesu.

U šolji pomešajte malo vode i maslinovog ulja i time namažite svaku koru pre nego što je nafilujete. Razmažite fil preko cele kore, a onda ih, od ćoška, dijagonalno motajte. Kada završite uvijte koru u pužić i stavite u pleh. Kada poređate sve pužiće, premažite ih žumancetom i pospite susamom. Ako ste u restrikciji, onda preskočite žumance i namažite kore sa mešavinom vode i ulja. Tako neće biti komplikovano jelo.

I tako se mi družimo za doručkom

I tako se mi družimo za doručkom

Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko pola sata na 200 ili 220 stepeni, zavisi od rerne.

Prijatno!



8 komentara

  1. Hvala Ana pokušacu da se organizuje iz sve snage ,iščitavam svaki tvoj redak i recept ljubim te Milena

  2. Postovana, vec sam na hrono ishrani 11 dana i super mi ide 🙂 recepti su predivni i jednostavni, htela bih da Vas pitam da li je u restrikciji pored sveze mocarele dozvoljen i sitni sir ili bilo koje vrste sireva? od mlecnih proizvoda sam do sada koristila samo kiselo mleko, pa bih da promenim malo 🙂

    1. Mlad sir, sitan sir, sveža mocarela, ređe feta sir, ređe pavlaka, ređe kajmak, kad odmaknete možete i domaći kefir.

Ostavite komentar